Cao bij Thyssenkrupp Veerhaven voor 2018-2020

Er is met grote meerderheid door de CNV-leden ‘ja’ gezegd tegen het onderhandelingsresultaat bij Thyssenkrupp Veerhaven. Gefeliciteerd! Een mooie start van 2019!

Een paar afspraken in de nieuwe cao zijn:
- Per 1 januari 2018 zullen de salarisschalen en het loon worden verhoogd met 2,25%, inclusief APC.
- Per 1 januari 2019 zullen de salarisschalen en het loon worden verhoogd met 2,5%, inclusief APC.
- Per 1 januari 2020 zullen de salarisschalen en het loon worden verhoogd met 3,25%, inclusief APC

Duurzame inzetbaarheid
Deze cao-periode zal er hard worden gewerkt aan duurzame inzetbaarheid. Een werkgroep wordt hiervoor ingesteld. De mogelijkheid om financieel advies in te winnen over de consequenties van eerder stoppen of minder werken in de eigen situatie wordt aangeboden. Dit financiële advies wordt ter beschikking gesteld en bekostigd door de werkgever. Maak daar gebruik van

Het gehele resultaat is bij de vorige nieuwsbrief bijgevoegd. Een mooie start van het nieuwe jaar, waarbij uiteraard de afspraken met terugwerkende kracht in gaan per 1 januari 2018.

Veilige werkomgeving
Naast het bereiken van dit mooie resultaat is er ook aandacht voor het onderwerp intimidaties.
CNV Vakmensen heeft beloofd werk te maken van dit onderwerp en niet los te laten totdat iedereen zich veilig voelt binnen de onderneming. Er kan alleen een oplossing komen als jij en je collega’s mee blijven praten over dit onderwerp. Ook TKV neemt het serieus en daarom is er een onderzoek gaande.

Er is vorig jaar op internationaal niveau een aantal meldingen gedaan van intimidatie. Vertegenwoordigers van het International Comité willen het gesprek aangaan met de werknemers om zodoende gedegen onderzoek te doen naar de situatie binnen TKV. Op 5 februari is er een bijeenkomst waar jij voor wordt uitgenodigd. Op 6 februari is het vervolg met managers.

Laat dit belangrijke onderwerp niet een stille dood sterven en praat mee in een vertrouwelijke omgeving. Graag nodig ik je uit om met jouw vakbondsbestuurder op 5 februari om 17:00 uur aanwezig te zijn in Oostvoorne in het Hotel Marion (Zeeweg 60, 3233 CV te Oostvoorne) om het internationaal comité te woord te staan. Een veilige werkomgeving moet het uitgangspunt zijn. Laten we daar samen voor zorgen en samen het gesprek aan gaan.

Bij vragen over de cao, dan kun je je vakbondsbestuurder e-mailen.

Fadua Toufik
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 10 20 85 90
E: f.toufik@cnvvakmensen.nl