Eerste gesprek over nieuwe pensioenregeling Verenigde Tankrederijen

Het is al langer bekend: vanaf 1 januari 2025 is Pensioenfonds Rijn- en Binnenvaart niet langer verplicht voor de werkgevers in de sector. De pensioenregeling kan echter niet zomaar worden stopgezet. De toezegging van de werkgever aan de werknemers blijft van kracht. Het eerste gesprek tussen bonden en de Verenigde Tankrederijen (VT) over hoe nu verder heeft inmiddels plaatsgevonden. Wordt vervolgd begin 2024.

De zogenoemde ‘verplichtstelling’ van het Pensioenfonds Rijn - en Binnenvaart eindigt op 1 januari 2025 en daarmee stopt ook de verdere pensioenopbouw bij het fonds. Het pensioen dat u als deelnemer tot die tijd heeft opgebouwd, blijft gewoon staan. Dit krijgt u maandelijks uitgekeerd vanaf het moment dat u met pensioen gaat. Dit was al in 2021 aangekondigd. Sinds dat moment denkt de werkgever na hoe de nieuwe pensioenregeling voor de werknemers van VT moet worden opgezet. 

Samenwerking

Het jaar 2024 staat in het teken van samenwerken tussen VT en de vakbonden om te komen tot een nieuwe pensioenregeling.
Het huidige pensioenfonds, de vakbonden en de werkgever inventariseren momenteel of en wie uw pensioen na 1 januari 2025 het beste kan beheren. 

Het eerste gesprek tussen uw werkgever en de vakbonden was begin december 2023 bij Ecclesia, de financieel adviseur die ons bij dit traject ondersteunt. De wensen van zowel de werkgever en werknemersorganisaties zijn in kaart gebracht, waarna er een vervolgafspraak is gemaakt voor begin 2024 over hoe we verder gaan met het concretiseren van de uitwerking van alle uitgangspunten. Wordt vervolgd dus. CNV Vakmensen houdt u op de hoogte als er inhoudelijk meer te delen is.
 
De gesprekken vinden plaats in goede harmonie, omdat we uiteraard allen één missie hebben en dat de werknemers van VT een goed(beheerd) pensioen hebben. 

Vragen?

Heeft u vragen?
Schroom niet om mij te benaderen!

Voor nu rest mij niets anders dan u alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe te wensen,

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5125 1159
E n.abelskamp@cnvvakmensen.nl