CNV-leden stemmen in meerderheid vóór: Nieuwe cao ThyssenKrupp Veerhaven

Een overgrote meerderheid van de CNV-leden bij ThyssenKrupp Veerhaven heeft vóór het hernieuwde eindbod gestemd. Ook de leden van Nautilus hebben in meerderheid ingestemd met het eindbod van 19 oktober 2020. Hiermee is er een nieuwe cao met een looptijd van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021 van kracht geworden. De werkgever is hierover inmiddels geïnformeerd.
In onze vergaderingen van 8 en 22 oktober hebben wij het eindbod van uw werkgever besproken. De leden die deelnamen aan de eerste vergadering van 8 oktober - en uit de eerste stemmen die toen al binnen kwamen - gaven er blijk van dat het eindbod van de werkgever geen algehele goedkeuring van de leden zou krijgen. Sterker nog; het eindbod van 8 oktober zou door de werknemers van de vloot worden afgewezen. De reden was de verplichte flexibele inzet.

De ledenvergadering van 8 oktober gaf tegelijkertijd ook aan dat als de verplichte flexibele inzet van tafel zou worden gehaald de leden wel konden instemmen. Daarop hebben CNV Vakmensen en Nautilus contact gezocht met de directie met het dringende verzoek het eindbod aan te passen op het punt van de flexibele inzet voor de vloot.

Nieuw eindbod
De werkgever heeft hierop zijn eindbod gewijzigd, door nu de afspraak over de flexibele inzet uit het eindbod te halen, echter de werkgever wil de komende tijd wel benutten om in gesprek te blijven over dit onderwerp

Nieuwe stemming
Het hernieuwde eindbod is op 19 oktober opnieuw voorgelegd. In de vergadering van 22 oktober hebben wij de totstandkoming van een het nieuwe eindbod besproken. Hier werd nogmaals uitgebreid ingegaan op de verplichte flexibele inzet, daar werd opnieuw aangegeven dat dit onbespreekbaar is. Nu dit echter van tafel is gehaald zijn de leden bereid om een pas op de plaats te maken met betrekking tot de looneis en het nieuwe eindbod te accepteren. Een grote meerderheid van de CNV-leden stemde vóór het herziene eindbod.

APC
Tijdens de vergadering kwamen er ook wat vragen over de automatische prijscompensatie. Daarover is afgesproken dat het artikel van de prijscompensatie gedurende de looptijd van de cao wordt bevroren. Dat wil dus zeggen dat vanaf 1 januari 2022 het artikel met betrekking tot de toepassing van de prijscompensatie weer in werking treedt.

Het eindbod zal nu worden verwerkt in de cao. U krijgt deze van uw werkgever zodra deze gereed is.

Wij vertrouwen erop jullie hiermee naar behoren te hebben geïnformeerd. Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn? Dan kunnen jullie altijd contact met opnemen.

mede namens Paola de Sido, lid van de CNV cao-commissie,
Nancy Abelskamp,
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
Mobiel:  06 -512 511 59
Mail: n.abelskamp@cnvvakmensen.nl