Uitnodiging ledenraadpleging cao-onderhandeling Maersk Line BV

De cao voor de werknemers bij Maersk Line BV loopt af op 31 januari 2021. Daarom nodigen de bonden de leden uit voor een bijeenkomst op donderdag 26 november 2020, aanvang 16.00 uur bij u op kantoor op de begane grond.
De huidige cao loopt af op 31 januari 2021. Dat betekent dat vakbonden weer in gesprek gaan met uw directie over een nieuwe cao. Voordat het zover is, willen we uiteraard van onze leden weten welke wensen zij hebben. En we willen weten welke wensen de leden hebben ten aanzien van een sociaal plan. Daarom nodigen wij jullie uit voor een ledenraadpleging op 26 november aanstaande, om 16:00 uur in de kantine op de begane grond van uw kantoor.

De voorstellenbrief
Op basis van jullie wensen en ideeën en natuurlijk passend binnen het beleid van FNV Havens en CNV Vakmensen zullen we een gezamenlijke voorstellenbrief opstellen, waarin de inzet van de vakbonden bij de onderhandelingen wordt vastgesteld.

Onderwerpen
De onderhandelingen zullen in elk geval gaan over loonontwikkeling. Maar het is niet uitgesloten dat de werkgever ook een aantal punten zal inbrengen, waarover we een standpunt moeten bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het sociaal plan, dat bij de vorige onderhandelingen ook al onderwerp van gesprek was.

Uiteraard is er ruimte om ook allerlei andere onderwerpen, die te maken hebben met de CAO, naar voren te brengen.

Personen
Op de ledenvergadering zal ondergetekende, Nancy Abelskamp, nieuwe CNV-bestuurder, zich graag aan jullie voorstellen. Aan FNV-kant wordt gezocht naar iemand die naast de FNV-bestuurder wil plaatsnemen tijdens de onderhandelingen, aangezien Aad de Kovel inmiddels uit dienst is. Namens de CNV-leden zal Chris Lubeek weer worden gevraagd. Ook die vertegenwoordiging kunnen we op de ledenvergadering bespreken.

Uitnodiging
Wij nodigen u dus van harte uit op voor de gezamenlijke ledenvergadering op donderdag 26 november 2020, aanvang 16.00 uur bij u op kantoor.

Wilt u de vergadering liever digitaal bijwonen, meldt dat dan via een e-mail aan uw bestuurder. Wij zullen u dan via MSTeams uitnodigen, en zullen ons best doen om u op die manier te laten meeluisteren en meepraten. Inhoudelijke suggesties, wensen en ideeën kunnen natuurlijk eveneens via mail aan ons worden doorgegeven.

Joost van der Lecq                                                   Nancy Abelskamp
Vakbondsbestuurder FNV Havens                           Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
Joost.vanderLecq@fnv.nl                                         n.abelskamp@cnvvakmensen.nl
Tel 06 2049 3089                                                     Tel 06 5125 1159