Uitnodiging ledenvergadering Koole

We nodigen je uit voor de ledenvergadering op woensdag 6 december. Samen met de kaderleden zullen we met jullie de afgelopen onderhandelingen bespreken.

Vanuit Koole liggen de volgende verslechteringen nog steeds op tafel zoals:
  • Beoordelingsverhoging C van 3% naar 2,5%
  • Overwerkvergoeding van 200% naar 150%
Met deze voorstellen gaan de meeste van onze leden er op achteruit in salaris -met uitzondering van diegenen die aan het einde van de schaal zitten én nooit overwerken.
  • Afschaffen werkgelegenheidsgarantie

Ook wil Koole af van de werkgelegenheidsgarantie omdat deze afspraak niet meer nodig zou zijn door de krappe arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt is veranderlijk en onze leden hebben aangegeven dat zij de zekerheid die deze werkgelegenheidsgarantie biedt erg belangrijk vinden. Daarom maakt een werkgelegenheidsgarantie al sinds jaar en dag deel uit van àl onze haven cao’s -of de arbeidsmarkt nu krap is of niet…

  • Geen loonsverhoging
Koole wil een meerjarige cao zonder loonsverhoging en/of eenmalige. Daarmee sta je twee jaar stil ten opzichte van de concurrenten als Vopak of HBTT die wel gewoon structurele loonsverhogingen en eenmalige bedragen toekennen. Daar wordt je als werkgever niet aantrekkelijker op in deze krappe arbeidsmarkt.

Donderdag 30 november hebben we nog een laatste onderhandelingsronde met Koole om weer te praten om deze verslechteringen van tafel te krijgen en jullie voorstellen in de nieuwe cao te krijgen. Een cao die uitgaat van waardering en groei in plaats van versobering. 

Goed om te weten is dat tijdens de ledenvergadering gestemd kan worden over (mogelijke) acties als we dat nodig vinden om duidelijk te maken dat jullie niet gaan inleveren. De ledenvergadering kan dus worden omgezet in een driekwart-vergadering!

Kom naar de ledenvergadering:              Wanneer: 6 december 
                                                                 Waar:      Hotel Carlton Oasis, Curieweg 3 te Spijkenisse
                                                                  Tijd:       10:00 uur en om 19:00 uur

 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error