LEDEN KOOLE VERZETTEN ZICH TEGEN VERSLECHTEREN CAO

Afgelopen woensdag 6 december zijn de ledenvergaderingen van FNV en CNV gehouden. Tijdens deze goed bezochte vergaderingen hebben jullie eenduidig gesproken: wij gaan niet akkoord met de voorgestelde verslechteringen en zijn bereid tot actie(s)!

Overwerk
De roep om minder werkdruk kwam ook luid en duidelijk over. Overwerk lijkt een gewoonte te zijn geworden. Daarom is het ook niet te volgen dat Koole juist de overwerktoeslag wil verminderen. Ja jullie zijn boos, en terecht! Inmiddels wordt er op verschillende terminals ook niet meer overgewerkt hebben wij begrepen.

Beoordelingen E en B
Wel zagen jullie nog ruimte om iets te bewegen wat betreft de beoordelingsverhogingen. De beoordelingen E (uitstekend) en B (matig) kunnen worden afgeschaft dan wel op 0% gezet worden. Jullie gaven daarbij wel aan dat de C (voldoende/ goed) op minstens 3% gehouden moet worden. Ook de werkgelegenheidsgarantie moet gewoon verlengd worden, net als het sociaal plan.

Laatste onderhandelingspoging vanuit bonden
We gaan met dit verhaal terug naar Koole om te kijken of dit voldoende is om hen tot een mooi onderhandelingsresultaat te bewegen. Echter, de insteek van Koole is tot nu toe om de cao te versoberen. Daar konden en kunnen we niet in meegaan. Ook die boodschap is in de ledenvergadering goed overgebracht aan de cao-delegatie van de vakbonden.

Meerderheid collega’s wil helemaal niet verslechteren!
Koole gaf meerdere malen aan dat zij juist verwacht dat de meerderheid van de medewerkers wel bereid zouden zijn om in te leveren. Onze petitie tegen de verslechteringen maakt duidelijk dat dit toch echt niet het geval is. Deze petitie is inmiddels door een ruime meerderheid van de werknemers getekend. Op dinsdag 19 december gaan we onze petitie aanbieden aan het management van Koole op KTB. En we zullen een persbericht uit doen over de ontstane situatie.

Ben jij dinsdag 19 december bij het overhandigen van de petitie?
Wil je aanwezig zijn bij het overhandigen van de petitie, stuur dan even een mailtje naar een van de bestuurders voor de exacte locatie. Hoe meer medewerkers mee gaan, hoe beter.


Naar aanleiding van de petitie wachten we de reactie vanuit Koole af. Mogelijk treden we weer in overleg omdat Koole haar verslechteringen alsnog van tafel haalt. Zo niet, dan zijn we uit onderhandeld en moeten we met elkaar bespreken welke stevigere acties dan nodig zijn om jullie directie te overtuigen. 

Met vriendelijke groet,

Fadua Toufik
f.toufik@cnvvakmensen.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error