KOOLE WIL AF VAN WERKZEKERHEID EN STRUCTURELE LOONSVERHOGINGEN

Zoals jullie weten zijn de cao-onderhandelingen voor jullie nieuwe Koole cao eind november vastgelopen. In de hoop om de onderhandelingen weer vlot te kunnen trekken, hebben we afgelopen dinsdag 19 december de petitie aan het management overhandigd. In de petitie roepen we de directie op om alle verslechteringen van tafel te halen en in te gaan op onze voorstellen. Ook zijn de solidariteitsverklaringen vanuit Evos East, Evos West en BAM voorgelezen.

Reactie teleurstellend
De reactie vanuit Koole was niet waar we op hadden gehoopt. Nog steeds wil Koole verslechteringen doorvoeren:

  • Afschaffen werkgelegenheidsgarantie na 2024
  • Geen structurele loonsverhogingen (2025 en 2026 biedt Koole €1500 bruto eenmalig)
  • Geen concrete afspraken over verlagen werkdruk en overwerk

Dit is teleurstellend omdat we hen al tegemoet waren gekomen met 0% naast APC voor 2024 en een eenmalige in 2025. Daar moet dan in 2026 wel een structurele loonsverhoging tegenover staan.  Vopak, HBTT en Vesta hebben dit jaar wél een meerjarige cao met structurele loonsverhogingen en behoud van werkgelegenheidsgarantie afgesproken. Waarom zou dit dan niet kunnen bij Koole?!

Koole wil af van structurele loonsverhoging
Opvallend is dat er geen inhoudelijke reden is om geen structurele loonsverhoging te geven (naast de APC). Koole is een financieel gezond bedrijf die dit gewoon kan betalen, net als Vopak of HBTT

Koole wil af van werkgelegenheidsgarantie
Ook zegt Koole niet voornemens te zijn om via een reorganisatie mensen te ontslaan. Dan is er ook geen reden om de werkgelegenheidsgarantie (en sociaal plan) af te schaffen. Koole wil kennelijk toch de mogelijkheid open zetten om te reorganiseren na 2024 zonder de bonden (en zonder sociaal plan). En dat terwijl we elke collega hard nodig hebben om het structureel overwerk terug te dringen!



Toon voor komende cao’s
Op deze manier wil Koole de toon zetten voor cao’s die nog gaan komen; steeds een beetje inleveren en structurele loonsverhogingen zijn er niet meer bij. Daar kunnen wij niet mee akkoord gaan. Wij zijn trots op onze cao en laten die niet slopen, ook niet beetje bij beetje.

Actievergaderingen 8 en 9 januari
Gezien de reactie van Koole zien we geen aanleiding meer om weer in onderhandeling te treden. De maat is nu echt vol. Dat betekent dat verder praten in onze ogen geen zin heeft nu Koole vast blijft houden aan het afschaffen van de werkgelegenheidsgarantie, sociaal plan en structurele loonsverhogingen en dat we daarom zijn uitonderhandeld.  We hadden Koole de tijd gegeven tot kerstavond om alsnog op onze eisen in te gaan maar zij hebben slechts op onderdelen stapjes gezet. Wat ons betreft geeft de reactie dan ook onvoldoende aanleiding om weer opnieuw in overleg te treden. Het verschil lijkt onoverbrugbaar en wat ons betreft zijn we nu dan ook uitonderhandeld.

We gaan dan ook graag met jullie in overleg over de ontstane situatie en willen van jullie vernemen of jullie bereid zijn tot het voeren van collectieve acties. Hiertoe zullen we een tweetal actievergaderingen op maandagavond 8 januari en dinsdagochtend 9 januari organiseren. Zorg dus dat je bij één van deze vergaderingen aanwezig kunt zijn! Volgende week krijg je een officiële uitnodiging met de locatie en exacte tijdstippen.

SAMEN STERK! BLIJF ELKAAR VASTHOUDEN!
We hebben helaas dit jaar niet kunnen afsluiten met een mooie eerlijke cao. Laat dit de gezelligheid en pret niet drukken met de kerstdagen. Maak er een mooi eindejaar van samen en een goed 2024 gewenst!

Met vriendelijke groet,
mede namens de kaderleden,

Fadua Toufik

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error