Stem nu over gewijzigd pensioencontract APMT MVII.

Nog een keer informatie over het pensioencontract. Misschien niet het meest aansprekende onderwerp, maar we lichten toch graag toe wat er gebeurd en veranderd is na het eerste referendum dat we hierover hielden. We leggen jullie deze gewijzigde afspraken bij deze voor in een nieuw referendum.

Na het bekend worden van de referendum-uitslag hebben FNV Havens en CNV Vakmensen overleg gevoerd met de directie van APMT MVII. We wilden komen tot aanvullende of gewijzigde afspraken over het pensioen-contract, waarmee bezwaren van tegenstemmers tegen het eerdere voorstel kunnen worden weggenomen. En we hebben aanvullende afspraken kunnen maken. Bijgaand treffen jullie de vernieuwde afsprakenlijst en een toelichting op de wijzigingen. 

We hebben ons bij het maken van aanvullende / gewijzigde afspraken laten leiden door

  1. het commentaar dat begin juli in de nieuwsbrief van de OR stond en dat kennelijk door een deel van de leden werd gedeeld;
  2. later binnengekomen opmerkingen en commentaren van leden.

Vakbonden en directie hebben de ondernemingsraad verzocht de opmerkingen in hun juli-nieuwsbrief in een gezamenlijk overleg nader toe te lichten. Aan dit verzoek is geen gehoor gegeven. Vakbonden hebben al eerder aangegeven dat aan het verdwijnen van het garantierendement van 3% niets te doen is. Contracten met dergelijke garanties worden niet meer aangeboden. Ook niet bij andere havenbedrijven. We begrijpen wel dat er leden zijn die graag nog concreter zien hoe het wegvallen van de rendementsgaranties wordt gecompenseerd. We denken dat we dat met de nieuwe afspraken voor elkaar hebben gekregen.

Voor de goede orde: we herhalen hier niet wat we in eerdere berichtgeving hebben gemeld over het onderzoek dat aan de keuze voor a.s.r. vooraf ging, beleggingen, beleggingsmixen en rendementen, keuzemogelijkheden voor werknemers, e.d.. Deze informatie is nog steeds geldig. We lichten vooral de wijzigingen toe. We leggen deze nieuwe afsprakenlijst opnieuw in een referendum aan jullie voor. Deze keer op de vertrouwde (schriftelijke) wijze. Dat betekent dat jullie eveneens een stemformulier aantreffen, waarop je kunt aangeven of je voor of tegen het nieuwe pensioencontract volgens de gewijzigde afspraken bent.

Stemmen kan voor 24 augustus 2020 via de link Bit.ly/APMTMV2 die na 23 augustus 2020 binnenkomen, tellen niet mee.

Zo spoedig mogelijk na 24 augustus a.s. zal de uitslag bekend gemaakt worden.  

We wensen jullie mooie zomerweken.

Met vriendelijke groet,
Hanane Chikhi   
Bestuurder CNV Vakmensen

 

Downloads