Oproep tot acties bij Lantor

Afgelopen maandag was onze eerste actie. Een actie die enigszins overschaduwd werd door de gebeurtenis in Utrecht.

Echter ook overschaduwd door gedrag van leidinggevenden. Vanaf het begin was al duidelijk dat Lantor het niet eens is dat wij een ultimatum hebben uitgebracht. Dit bleek al uit hun reactie op ons ultimatum.

Intimidatie
Ook bij jullie intern is het duidelijk voelbaar dat de werkgever het niet eens is met het ultimatum. Vooral het productiepersoneel kreeg duidelijke instructies voor de acties. Eerst dat men niet met de pers mag praten. Vervolgens dat men in de gaten zou worden gehouden dat men alleen in de bloktijden een broodje bal zou komen halen. Anders zou salaris worden ingehouden. En tot slot zijn alle werknemers genoteerd die niet naar de monthly zijn gegaan.
Maar ook niet-productiepersoneel bleek niet veilig. Ook daar werd men aangesproken op de aanwezigheid bij ons op het parkeerterrein.

Tijd voor een actie die de werkgever meer raakt
Het is duidelijk dat jullie werkgever niet van plan is om die drie procent te gaan betalen.
Tijd om Lantor te laten zien dat werknemers bij Lantor niet met zich laten sollen en opkomen voor een fatsoenlijke cao.

Vanaf maandagavond 25 maart gaan we ervoor zorgen dat Lantor 24 uur niet kan draaien.

We starten met de nachtploeg op maandagavond. Dinsdag 26 maart gaat de rest staken, ochtendploeg, middagploeg en dagdienst.
Om 22.00 uur op 26 maart zijn de 24 uur voorbij en begint de nachtploeg weer met werken.

Wat doen wij tijdens de staking?
Je gaat niet aan het werk. Je hoeft ook niet eerst naar het werk te gaan en te zeggen dat je gaat staken. Staken is een recht en daarvoor hoef je geen toestemming te krijgen van je werkgever. Hij kan je er ook niet zomaar voor ontslaan.

Je gaat je wel registreren. Op dinsdagochtend kan iedereen zich registreren in de bibliotheek. In het leerlokaal. Wij zijn daar van 9.00 uur tot 11.00 uur. Na de registratie ga je naar huis.
Waarom registreer je je? Wanneer je staakt krijg je van je werkgever geen geld, maar je krijgt wel een stakingsuitkering van de vakorganisaties.

De eerste 5 stakingsdagen krijg je 63 euro netto per dag. Vanaf dag 6 krijg je 85 euro netto per dag. Werk je minder uren per dag dan krijg je een uitkering naar rato.
Ben je net lid geworden of word je lid op het moment van de staking dan krijg je dezelfde uitkering als je collega’s die al langer lid zijn.

Collega’s die wel gaan werken, laten we ook gewoon aan het werk gaan. Wij mogen niemand belemmeren om te gaan werken. Wij doen niet aan intimidatie zoals wel bij jullie in het bedrijf gebeurt.

Word je geïntimideerd om niet te gaan staken, laat het ons weten. Wij gaan dan het gesprek aan met de werkgever.

Maak je collega’s lid
En jullie werkgever is nog steeds niet onder de indruk van het aantal leden. Laten we zorgen dat ze dat wel worden en maak je collega lid.

Voor de volledige tekst van gezamenlijke nieuwsbrief verwijs ik jullie naar de bijlage.

Mede namens actiecomité,

Nicole Engmann
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 89
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl


Downloads