Cao-overleg van start bij Lantor

De voorstellen vanuit CNV Vakmensen zijn al in oktober verstuurd en toegelicht. Op verzoek van werkgever zijn de onderhandelingen 4 maanden uitgesteld en afgelopen week ontvingen wij de voorstellenbrief van werkgever en kon het overleg van start!

Even kort: hoe zat het ook alweer?
De voorstellen vanuit CNV Vakmensen zijn gebaseerd op een uitvraag onder jullie als lid van CNV over wat jij belangrijke punten vindt, die geregeld moeten worden in de cao. Deze voorstellen hebben we in oktober toegelicht bij werkgever, maar jullie werkgever vroeg -omdat er sprake was van een onzekere tijd- aan bonden om het overleg uit te stellen. Dit gaf werkgever de mogelijkheid om voorstellen op papier te zetten en een beter beeld te hebben van het effect van Covid-19 op de bedrijfsvoering van Lantor.

Afgelopen dinsdag was het zover. Na een korte kennismaking met Kevin Johnson, een van de eigenaren van Cathay Investments, en een update van de (financiële) situatie van Lantor en een terugblik op 2020, zijn we gestart met de toelichting.  

Veel van de voorstellen van CNV Vakmensen staan in het kader van op een gezonde manier de AOW-leeftijd halen, duurzame inzetbaarheid. Hierbij moet je denken aan verschillende mogelijkheden: de 80-90-100-regeling (80% werken, 90% salaris en 100% pensioenopbouw), medewerkers de mogelijkheid geven om max. 3 jaar eerder te stoppen met werken, door het beschikbaar stellen van bedrag van € 21.200,- (RVU-boetevrij) gedurende de 3 jaar voorafgaand aan AOW-datum,  maar ook het voorstel om de uitkering bij partnerverlof tot 100% aan te vullen is een regeing die bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
De voorstellen van werkgever, die als bijlage worden meegestuurd, werden door werkgever toegelicht.
Voor werkgever is het bouwen aan een gezonde winstgevendheid leidend bij de voorstellen die worden ingediend. Men wil een aantal zaken die geregeld zijn in de cao aanpassen, de gesprekken over de overgang naar de cao-MITT weer oppakken en de loonsverhoging baseren op de inflatiecorrectie van de jaren 2020 en 2021.
We hebben nog niet inhoudelijk naar werkgever gereageerd, dat komt tijdens ons volgend overleg van 12 maart.

Wil jij reageren op de voorstellen van werkgever? Of informatie doorgeven die jij belangrijk vindt? Mail mij, Kitty Huntjens, k.huntjens@cnvvakmensen.nl dit kan  ook voor andere vragen en opmerkingen.

Kitty Huntjens,
Bestuurdeer CNV Vakmensen
M. 06 4782 6877
E. k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Downloads