Eerste onderhandelingsronde cao Smurfit Kappa Corrugated

Gisteren heeft de eerste onderhandelingsronde plaatsgevonden om te komen tot een nieuwe cao Smurfit Kappa Corrugated. Hieronder een kort verslag van deze eerste bijeenkomst.

Het eerste overleg staat altijd in het teken van verkenning en verbinding. Er is een grote onderhandelingsdelegatie aanwezig tijdens dit proces. Vanuit de vakbonden zijn er vanuit vrijwel alle locaties kaderleden aanwezig. De werkgever heeft daarnaast ook enkele HR managers mee ter ondersteuning. Al met al zo’n 15 tot 20 mensen die deelnemen aan dit proces.

Wij hebben aan het begin van deze dag kort kennisgemaakt omdat er altijd weer nieuwe gezichten aanwezig zijn. Vervolgens hebben we een uitgebreide update gekregen over Smurfit Kappa en hoe het gaat met de business.

CNV heeft maandag een voorstellenbrief ingediend die we nader hebben toegelicht (zie bijlage). Ook de FNV heeft een voorstellenbrief ingediend en heeft hun brief verder toegelicht. Al met al was het een constructieve dag en een goede start van het onderhandelingsproces.

Volgende bijeenkomst op 14 mei
Wij zullen tijdens de volgende onderhandelingsronde een reactie gaan krijgen op onze voorstellenbrieven. We verwachten op deze dag dan ook meer inhoudelijke discussies te gaan voeren met elkaar. Dan weten we ook beter hoe de vlag erbij hangt. Naderhand ontvang je weer een nieuw bericht van ons met de laatste stand van zaken.

Cao-pagina 
Op de cao-pagina Smurfit Kappa Corrugated kun je alle informatie vinden over de cao onderhandelingen. Je kunt hier ook vragen stellen of iets aan de orde brengen. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel graag mee willen praten over de cao. Via onderstaande link kom je op de cao-pagina terecht:

Cao Smurfit Kappa Corrugated Benelux | CNV Vakmensen - Papier en karton | CNV Vakmensen

Mede namens alle kaderleden,

Rick Pellis
Bestuurder CNV
06 5120 2994
r.pellis@cnv.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error