Update overleg Brush NL en vakorganisaties

Op donderdag 18 april hebben de vakorganisaties en dhr. Mokhtari opnieuw met elkaar gesproken over de huidige en toekomstige situatie van Brush Nederland (BNL) en de plannen van Baker Hughes.

Stand van zaken
Er is een presentatie gehouden met daarin de plannen voor de nieuwbouw van Brush, en de verwachtingen voor de komende jaren. Deze presentatie zal binnenkort ook aan het personeel gegeven worden. Services was in deze presentatie nog niet meegenomen, omdat daar de plannen dit jaar nog verder gemaakt moeten worden.

De presentatie gaf een positief beeld voor de ontwikkeling van nieuwe producten en een verwachte groei voor de komende jaren.

Arbeidsvoorwaarden en medezeggenschap
De vakorganisaties hadden per mail al te horen gekregen dat de overgang per 1 april verzet zou worden naar 1 oktober 2024. Nogmaals is aan ons gemeld dat de overgang van personeel naar een lege BV zal plaatsvinden en dat de arbeidsvoorwaarden (de cao Metalektro) gewoon van toepassing blijven. Er is gevraagd om dit ook schriftelijk te bevestigen op het moment dat dit door Baker Hughes ook volledig uitgewerkt en op papier gezet is.

De heer Mokhtari  meldde dat hij ook bezig was met de medezeggenschap. Hij had het over een PVT, maar vanuit de collega's is gevraagd of een OR niet logischer zou zijn. Ook moet duidelijk zijn wie de werkgever voor de WOR is waar de overleggen mee plaats gaan vinden. Is dat een overleg met dhr. Mokhtari, of zal er overleg op Baker Hughes niveau zijn? De komende periode zal daarover een besluit genomen moeten worden.

Het volgende overleg tussen de vakorganisaties en dhr. Mokhtari zal in het najaar gepland worden. Als jullie vragen, opmerkingen of zorgen hebben, laat het een van de kaderleden of vakbondsbestuurders dan vooral weten.

Peter Salacroup (kaderlid FNV)
Hans Wijers (vakbondsbestuurder FNV)

Jacco de Koning (kaderlid RMU Werknemers)
Mel Blonk (vakbondsbestuurder RMU Werknemers)

Kees Tijm (kaderlid CNV)
Diana Kraan (vakbondsbestuurder CNV)
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnv.nl