Stem over de herwaardering functies bij Covestro

Het project CODAC is in de eindfase. In dit project zijn alle functies bij Covestro opnieuw tegen het licht gehouden. Dat was nodig omdat dit al jaren niet meer was gebeurd en functies inmiddels zijn veranderd. Het gevolg daarvan kan zijn dat mensen straks in een hogere, maar ook lagere salarisschaal terecht komen. Covestro komt met het volgende voorstel hoe we hiermee omgaan.

Voor de overgrote meerderheid van de medewerkers heeft de evaluatie van de functies geen gevolgen. Die blijven gewoon in hun eigen schaal. Voor een klein deel pakt het beter of slechter uit. Die komen in een hogere of lagere schaal.

Inkomen blijft gelijk

Voor mensen die na de herwaardering in een lagere schaal komen, is afgesproken dat er NIEMAND IN INKOMEN OP ACHTERUIT GAAT.
Iedereen behoudt dus het loon dat hij of zij nu heeft. Daarnaast stelt de werkgever voor dat medewerkers van 60 jaar en ouder hun huidige schaal en salaris behouden. Ook medewerkers waarvan de verwachting is dat ze binnen 12 maanden naar de oorspronkelijke schaal kunnen doorgroeien, houden hun huidige schaal. Voor deze medewerkers verandert er dus niets

Afbouw

Een kleine groep medewerkers waarop bovenstaande niet van toepassing is, zal in schaal teruggezet worden. Mocht hun huidige salaris hoger zijn dan het maximum van de nieuwe schaal, dan krijgt hij of zij een toeslag. Die toeslag wordt afgebouwd met de cao-verhogingen totdat het salaris het maximum van de nieuwe schaal heeft bereikt. Daarna groeit het salaris weer mee met de cao-verhogingen. Lees ook de uitgebreide toelichting. Die zit als bijlage bij de nieuwsbrief. Kort gezegd. Niemand gaat er op loon op achteruit.

Stem

Uiteindelijk heb jij het voor het zeggen. Jij bepaalt of wij als vakbond hiermee instemmen. Laat daarom je mening horen en stem. Je ontvangt nog een nieuwe mail om te stemmen.

Vragen?

Heb je al vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via jouw cao-pagina of per mail.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV 
M: 06-29023284
e.leunissen@cnv.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error