Kom naar de werknemersbijeenkomsten cao Abbott

Op 16 april is er onderhandeld door CNV en FNV over een nieuwe cao Abbott. Naar aanleiding van deze onderhandelingen nodigen we jullie uit voor werknemersbijeenkomsten in Weesp en Olst. Met name de collega’s met functies die gekoppeld zijn aan de loonschalen A tot en met E nodigen we nadrukkelijk uit om aanwezig te zijn. Onderstaand lees je waarom.

Loongebouw

Abbott wil bij voorkeur de pilot transparante merit afronden in de tijd die er voor staat en is niet blij met het feit dat vakbonden deze pilot halverwege de looptijd willen openbreken. Naar mening van Abbott groeit iedereen dusdanig in de loonschalen, dat het bereiken van een RSP van 100% binnen de daarvoor gestelde termijnen (10 jaar voor loonschalen 1-8 en 14 jaar voor loonschalen A-E) haalbaar is. Wij horen van onze leden andere geluiden.

Oproep

Ga jij de 100% RSP niet binnen de 10 of 14 jaar halen met een merit zoals die afgelopen 2 jaar is gegeven? Meld je dan bij je manager en informeer ook je onderhandelingsdelegatie.

Hogere functies uit de cao

Als wij vasthouden aan onze eis om deze pilot te stoppen en een loongebouw te introduceren met vaste loonschalen en loontreden, dan is Abbott bereidt om daarover na te denken voor de loonschalen 1 tot en met 8 (en eventueel ook A). Maar alleen op voorwaarde dat de loonschalen A tot en met E (evt. B t/m E) volledig uit de cao geschrapt worden, waardoor werknemers in die loonschalen gaan vallen onder het arbeidsvoorwaarden regime van Abbott. Daarbij is er niet langer sprake van collectieve loonsverhoging en worden eventuele wijzigingen in het pakket arbeidsvoorwaarden niet langer vastgesteld door vakbonden, maar aan de centrale ondernemingsraad voorgelegd.

Loon

In deze onderhandelingsronde verhoogde Abbott haar loonbod tot 4,25% met een eenmalige uitkering van €250 bruto (naar rato omvang dienstverband). Vakbonden hebben hun loonvraag verlaagd tot 6,5%. Daarmee is het gat tussen bod en vraag nog steeds groot.

Regeling Vervroeg Uittreden (RVU)

Abbott houdt vast aan de “geen recht-geen plicht” formulering waar het om de RVU gaat. Daarmee blijft de regeling dus aan individuele onderhandelingen onderhevig en hangt het er dus sterk vanaf of jij een vaardig onderhandelaar met een redelijke manager bent, of niet. Wel is Abbott bereid om de regeling open te stellen voor iedereen die 10 jaar in ploegendienst (met nachtdiensten) heeft gewerkt binnen Abbott.

Generatiepact

Hier over wenst Abbott nog steeds geen andere afspraken te maken.

Grote afstand

Daarmee constateren we dat op er op de hoofdpunten van deze onderhandelingen onvoldoende resultaat is bereikt en het gat zo groot is tussen de wens van werkgever en de wens van werknemers, dat we eerste met jullie willen overleggen. Daarom nodigen we je uit:

Werknemersbijeenkomsten in Olst en Weesp

CNV en FNV willen graag met jullie overleggen over de voortgang in de onderhandelingen en uiteraard willen we ook met onze leden in de hogere loonschalen van gedachte wisselen over het voorstel van Abbott om deze collega’s buiten de werkingssfeer van de cao te brengen. Wij zijn daar vooralsnog géén voorstander van en horen graag eerst de mening van betrokken collega’s. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar ieders mening over de voortgang in algemene zin. Door de voorjaarsvakantie zijn we genoodzaakt om de meetings wat verder in de tijd te organiseren, maar we vinden het erg belangrijk om over bovenstaande onderwerpen van gedachte te wisselen voordat we verder onderhandelen. Zet onderstaande datum in je agenda en kom langs!

  • Olst : 28 mei 2024 in de kantine van 13.30 – 15.00 uur
  • Weesp : 29 mei 2024 in de kantine van 14.00 – 15.30 uur

Cao-pagina

Volg ons op de cao-pagina, waar je mee kunt praten en vragen kunt stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao Abbott Healthcare Products | CNV

Namens de onderhandelingsdelegatie FNV en            Onderhandelingsdelegatie CNV
Sander Graswinckel, kaderlid Weesp                             Thijs Nell, kaderlid Weesp
Johan den Ouden, kaderlid Olst                                    Erik Maas, vakbondsbestuurder CNV
Yolanda Reus, vakbondsbestuurder FNV 

     

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error