Onderhandelingen nieuwe Canon cao van start

Een loonsverhoging van 7,5%, de invoering van de bedrijfs-AOW en uitbreiding van het aantal dagen vrij na een sterfgeval. Deze en andere zaken staan in de voorstellenbrief van CNV Vakmensen die maandag wordt aangeboden aan de directie. Met het aanbieden van de voorstellenbrieven van de bonden en directie van Canon Production Printing beginnen de cao-onderhandelingen.

De CPPN-cao loopt op 1 juli af en het doel is om voor deze datum weer een nieuwe cao te hebben. Daarom beginnen we vroeg met de onderhandelingen en zijn er al verschillende data vastgelegd.

Eerste ronde:                    11 maart
Tweede ronde:                 15 april
Derde ronde:                    24 april

We beginnen dus met het aanbieden van de voorstellenbrieven. De voorstellenbrief van CNV zit als bijlage bij de nieuwsbrief. In de volgende ronde zullen de onderhandelingen echt beginnen. Namens CNV Vakmensen zullen de bestuurders Ed Leunissen en Ruud Hövelings aan de onderhandelingstafel plaatsnemen. Daarnaast zal ook kaderlid Herman Kuypers weer van de partij zijn. Hij is al jaren onze steun en toeverlaat en vraagbaak voor de CNV-bestuurders.

Kaderleden iets voor jou?
Het zal echter het laatste cao-traject zijn waaraan Herman deelneemt. Hij gaat dit jaar met pensioen. We zijn daarom op zoek naar een goede vervanger van Herman. Iemand die namens de leden in de toekomst aan de onderhandelingstafel plaatsneemt. Zit je liever niet aan de onderhandelingstafel, maar wil je je wel inzetten voor onze bond? Wil jij ook meedenken over de koers van Canon? Wil jij ook opkomen voor goede arbeidsvoorwaarden voor jou en je collega’s? Wordt dan net als Herman kaderlid. Want kaderleden zijn van groot belang. Zij zijn de ogen en oren van CNV Vakmensen op de werkvloer.

Interesse?
Neem dan contact op met Herman. Maar je kunt ook altijd met ons contact opnemen. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina.

Mede namens kaderlid Herman Kuypers

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M: 06-29023284

Ruud Hövelings
Bestuurder CNV Vakmensen
E: r.hovelings@cnvvakmensen.nl
M: 06-81884556

Downloads