Carglass 2020 nieuwe pensioenregeling

CNV Vakmensen heeft met Carglass na langdurig onderhandelen een nieuwe pensioenregeling voor 2 jaar afgesproken.
De uitgangspunten van CNV Vakmensen en Carglass verschillen behoorlijk, maar uiteindelijk hebben wij overeenstemming bereikt over een regeling die voor de werknemers gelijk zal blijven aan de huidige regeling.

Verloop onderhandelingen
Het contract met ASR voor afgelopen regeling liep tot 1 januari 2020. Er is een overgangsregeling afgesproken tot er overeenstemming is over de nieuwe regeling. Deze overgangsregeling heeft geen gevolgen voor de medewerkers.
Vervolgens heeft het overleg er uiteindelijk toe geleid dat wij overeenstemming kregen over een nieuwe pensioenregeling voor de duur van in ieder geval 2 jaar.
In deze komende 2 jaar zal er inhoudelijk voor jullie als werknemer niets veranderen.
Alleen wordt de regeling nu ondergebracht bij een andere verzekeraar. Jullie pensioenregeling gaat over van ASR naar CB APF (Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds).
Dit betekent dat jullie als werknemer voor 2020 en 2021 dezelfde pensioenopbouw van 1.6% blijven behouden en ook dezelfde premie van 9,2% pensioen + ANW premie blijven betalen. De totale pensioenpremie gaat wel van 25,1% naar 28,4%. De hogere kosten komen volledig voor rekening van Carglass.

Conclusie
Het overleg met Carglass heeft veel tijd gekost, maar we hebben nu in ieder geval de regeling zoals wij die op dit moment de beste, en daarmee ook belangrijk vinden voor de medewerkers.

Voor nadere toelichting op de pensioenregeling kan je terecht op: www.jeachterban.nl/carglass 

CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar!
Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl