Onderhandelingsresultaat cao Univar behaald

CNV en Univar stonden voor een klus die voor beide partijen van groot belang was om te laten slagen. Het was niet gemakkelijk maar we zijn opgelucht dat we vandaag tot een onderhandelingsresultaat zijn gekomen. In deze nieuwsbrief lees je alles over het behaalde resultaat en de ledenraadpleging.

Moeilijke tijden

Zoals jullie weten zijn het momenteel moeilijke tijden. Om deze tijd goed door te komen is het voor Univar belangrijk om stabiel te zijn. Jullie werkgever begreep onze roep voor een goede cao. Tegelijkertijd is er nu minder geld beschikbaar. We hebben daarom geprobeerd om gezamenlijk te zoeken naar een zo goed mogelijke cao met het beschikbare geld.
 
In de bijlage vind je het onderhandelingsresultaat en hieronder staan de belangrijkste punten:

Loon

In deze bizarre tijden met enorme prijsverhogingen is loon voor jullie het allerbelangrijkste. We hebben geprobeerd om de werknemers met het minste loon iets meer te helpen dan de hogere lonen. Dit doen we door alle salarissen te verhogen met een vast bedrag + een percentage:
  • Per 1 januari 2024 alle salarissen verhogen met €150,- euro (bruto) per maand
  • Per 1 januari 2025 alle salarissen verhogen met 2%

Gemiddeld krijgen jullie hiermee 7,5% loonsverhoging. Dit was absoluut het maximale dat we met elkaar konden afspreken in geld en looptijd.

Looptijd

De looptijd voor deze cao is anderhalf jaar en loopt tot 1 juli 2025, voor de tweede helft van 2025 zal er een nieuwe loonafspraak gemaakt worden.

Reiskosten

Omdat de brandstofprijzen ook enorm zijn gestegen hebben we afgesproken de reiskosten te verhogen naar het door de overheid vastgestelde bedrag van 23 cent per kilometer.

Technische dienst

Ook wilden wij dat de TD en het lab in de cao zouden komen. Helaas zijn we hier niet uitgekomen met de werkgever.

Wel hebben we kunnen afspreken dat medewerkers van de technische dienst op individuele basis afspraken kunnen maken over de inzet van seniorendagen zoals deze ook in de cao staan. Hierover zal de vakbond geïnformeerd blijven en we zullen dit dan ook goed in de gaten houden.

Pensioen

Omdat de nieuwe pensioenwet (WTP) nu definitief is is het belangrijk dat we afspraken maken over jullie pensioen. Er is nu geregeld dat er specialisten worden aangesteld zodat we een zo'n goed mogelijke regeling kunnen afspreken.

Ouderschapsverlof

Als een werknemer gebruik maakt van het betaald ouderschapsverlof dan zal Univar de pensioenafdracht blijven doorbetalen. Hierdoor bouw je dus gewoon je pensioen op tijdens de eerste 9 weken van je ouderschapsverlof.

Stagiaires

Het is voor stagiaires belangrijk dat ze een fatsoenlijke vergoeding ontvangen. We hebben afgesproken dat Univar zich houdt aan de richtlijnen die zijn afgesproken tussen opleidingen en bedrijven in de regio.

Hoe nu verder

Wij vinden dat we met alle bovenstaande afspraken tot een mooi resultaat zijn gekomen maar natuurlijk hebben jullie hierover het laatste woord.

Ledenraadpleging en stemming

Dinsdag 24 oktober om 14:00 uur houden we een ledenraadpleging in de kantine. Er wordt voor gezorgd dat jullie hier bij kunnen zijn. We zullen dan met jullie het resultaat bespreken en al jullie vragen en opmerkingen beantwoorden.

Aansluitend mogen de leden van CNV Vakmensen hun stem uitbrengen over het onderhandelingsresultaat, daarna weten we of we een akkoord hebben.

Hopelijk zien we jullie allemaal dinsdag de 24e!

Mede namens de kaderleden,

Raymond Pijnaker en Gerard Verveer

en

Jelmer Hoogland
Vakbondsbestuurder
j.hoogland@cnvvakmensen.nl

Downloads

l

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error