KOM OOK NAAR ÉÉN VAN DE ¾-VERGADERINGEN OP MAANDAG 28 MAART A.S.

Leden van CNV Vakmensen beslissen over eventuele vervolgacties Shin-Etsu. Nadat onze leden in groten getale hebben opgeroepen om de cao te behouden en de vakbonden als onderhandelingspartner te laten dienen, hebben wij de bestuurders van Shin-Etsu op 9 maart 2022 formeel uitgenodigd om aan tafel te komen en te onderhandelen over een nieuwe cao. Als vakbonden hebben wij Shin-Etsu ruim de tijd gegeven om hierop in te gaan.

Helaas hebben wij tot nu toe geen uitnodiging mogen ontvangen om aan tafel te komen en afspraken te maken voor een nieuwe cao. Onze leden dringen er bij ons op aan om vaart te houden in het proces. Daarom organiseert CNV Vakmensen voor onze leden ¾-vergaderingen (stakingsvergaderingen).

Deze vinden plaats op:

Maandag 28 maart 2022
Tijd: 11.00 - 12.30 uur of 19.30 - 21.00 uur
Atlas Hotel Spijkenisse
Groene Kruisweg 11, 3202 ST Spijkenisse

Wat is een ¾-vergadering?  

De directie van Shin-Etsu heeft zonder jullie te raadplegen of een stemming te houden formeel de cao opgezegd, waarmee een eind dreigt te komen aan jullie cao. Nu jullie als leden en veel niet-leden hebben aangegeven dat jullie je cao en daarmee jullie arbeidspositie willen behouden, kijken de vakbonden of wij door collectieve druk de cao kunnen behouden.

Hiervoor beleggen de vakbonden ¾-vergaderingen. In deze actievergaderingen moet minimaal 75% van de leden besluiten of we, Shin-Etsu een ultimatum stellen (NB minimaal 75% van de leden aanwezig op alle bijeenkomsten bij elkaar opgeteld). Indien je vóór stemt, gaan de vakbonden ervan uit dat je bereid bent om actie te voeren en indien nodig te staken.  

Doel van deze vergaderingen is om te bepalen of de leden Shin-Etsu een ultimatum willen stellen en of er genoeg actiebereidheid is om ons samen hard te maken voor een cao.

Alleen leden mogen stemmen. Wanneer je nog geen lid bent en jij je wilt hardmaken voor een cao is dit het moment om lid te worden.

Mochten wij nog geen e-mailadres van je hebben, geef dit dan per ommegaande door. Heb je nog vragen of opmerkingen? Mail dan naar j.honders@cnvvakmensen.nl

Deze nieuwsbrief wordt ook per post verzonden.

Johann Honders
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 30 20 51 36
E: j.honders@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error