CNV Vakmensen, cao-onderhandelingen Shin-Etsu

CNV Vakmensen stemde voor de coronamaatregelen van de overheid met werkgever af om op 6 april in gesprek te gaan met Shin-Etsu over een nieuwe cao. Uw cao loopt eind maart af. U zit met uw gedachten nu waarschijnlijk niet bij een nieuwe cao.

Door het coronavirus en de noodzakelijke maatregelen zal waarschijnlijk een latere datum gekozen worden voor de onderhandelingen. CNV hoort graag welke onderwerpen u van belang vindt in uw nieuwe cao. U kunt uw reactie mailen naar: a.baselmans@cnvvakmensen.nl

Hieronder enkele cao-onderwerpen die zeker aan bod zullen komen in de onderhandelingen:

De loonsverhoging: CNV zet in op een stevige verhoging passend bij de bedrijfsresultaten.

De looptijd: een of twee 2 jaar afhankelijk van wat de werkgever kan en/of wil bieden op de verschillende cao-onderwerpen bij een looptijd van 1 of 2 jaar.

Duurzame inzetbaarheid: werkgever biedt op dit vlak veel mogelijkheden voor medewerkers. CNV hoort graag of dit voldoende is of dat u nog extra mogelijkheden wil.

WGA premie: CNV wil graag dat werkgever de wettelijke WGA-premie voor haar rekening neemt.

Vakbondscontributie: CNV stelt voor dat Shin-Etsu de 135 euro netto vergoeding van de contributie van de vakbeweging ook tijdens de looptijd van de nieuwe cao voor haar rekening neemt.

Afstand tot arbeidsmarkt: CNV ziet graag dat Shin-Etsu zich inspant om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag helpen en te houden.

CNV is benieuwd welke arbeidsvoorwaarden u van belang vindt. Mailt u uw ideeën of opmerkingen naar mij via mijn onderstaande contactgevens.

Baselmans,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 4782 6869
E. a.baselmans@cnvvakmensen.nl