Cao Zwembaden onderhandelingsresultaat

CNV Vakmensen heeft een onderhandelingsresultaat bereikt met de werkgevers en er zijn stappen gezet, die goed zijn voor de werknemers in branche: in 2023 een loonsverhoging van 8 procent, in 2024 een loonsverhoging van 2 procent, verbetering van de jeugdschalen, afspraken voor de sociale agenda.

In onze vorige nieuwsbrief meldden wij al dat de werkgevers een eindbod hadden neergelegd en dat eindbod kon niet op veel draagvlak rekenen. Bij CNV Vakmensen stemde een nipte meerderheid voor en bij het FNV werd het eindbod afgewezen. Wij hechten aan draagvlak voor een cao in onze branche en hebben wij werkgevers gevraagd om hun eindbod te heroverwegen en alle partijen uit te nodigen voor een gesprek en dit is gebeurd. Afgelopen vrijdag hebben de werkgevers hun eindbod van tafel gehaald en we hebben indringend gesproken over het belang van een cao en de toekomst van de werkgelegenheid in de sector.

Wij waarderen de stappen (verbeteren van het loonbod, verbetering jeugdloon, sociale agenda , kortere looptijd) die zijn gezet en hebben nu met de werkgevers een onderhandelingsresultaat bereikt en we hopen dat straks alle partijen hun handtekeningen onder deze cao kunnen zetten en we samen kunnen werken om voor de branche om afspraken te maken over arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, arbeidsinhoud en arbeidsverhoudingen.

In de bijlage vinden jullie de gemaakte afspraken. Graag horen wij van onze leden wat zij vinden van deze verbeteringen ten opzichte van het eindbod en ook niet-leden kunnen laten weten wat zij vinden van dit onderhandelingsresultaat. Wij roepen je op om te reageren op deze nieuwsbrief. Voor CNV-leden geldt dat jullie stem telt en mocht je niet reageren dan ben voor het onderhandelingsresultaat.

Klik hier om te stemmen

Je kan tot 10 februari laten weten wat je vindt van het onderhandelingsresultaat. Ook kunnen we je laten weten of we je mogen bellen wat jij voor onze bond kan betekenen en hoe jij denkt over het verbeteren van arbeidsvoorwaarden, arbeidsinhoud, arbeidsverhoudingen en arbeidsomstandigheden.

Ook vragen wij je om met collega's te praten over het cao-resultaat en te vertellen waarom jij lid bent van CNV en wie weet willen je collega's ook meepraten en stemmen over de cao door lid te worden het CNV. Samen staan we sterk!

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Kijk hier voor de cao-pagina

CNV Vakmensen
Willem Kruithof, bestuurder
M. 06 5160 1998
E. w.kruithof@cnvvakmensen.nl

Downloads