Cao-onderhandelingen Leisure gestart

De cao Leisure loopt op 1 november af. Dat betekent dat we met je werkgever in onderhandeling zijn over jouw arbeidsvoorwaarden. We hebben nu (2) twee keer overleg gehad. Conclusie: we liggen heel erg ver uit elkaar.

Goede loonsverhoging en leerrekening
We willen een loonsverhoging van 4% afspreken per 1 november 2019 en graag 1% voor ontwikkeling via een leerrekening zodat je zelf regie kan nemen op je eigen ontwikkeling. 

Flex en balans werk en Prive 
Wij vinden het belangrijk dat er zo min mogelijk onzekere contracten zijn. Flexcontracten zijn bedoeld voor piek en ziek. Flexcontracten kunnen nodig zijn in dierenparken. Dat begrijpen we. In de cao wordt al rekening gehouden met seizoenswerk en flexwerk. Maar er zijn natuurlijk grenzen aan flex. Alle werkenden verdienen werkzekerheid en een goede balans tussen werk en privé. Daarnaast willen we aandacht voor duurzame inzetbaarheid en generatiepact.  

Wat willen de werkgevers?
Werkgevers geven aan dat hun insteek is:Vitale medewerkers, vitale parken!”
Ze bieden 2% loonsverhoging per 1 januari 2020. Bij een 2-jarige cao krijg je nog eens 1% per 1 januari 2021.  En ze willen graag de cao afspraken maken die WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) proof zijn en uitzonderingen in verband met klimaat / seizoen karakter mogelijk te maken. 

Volgende overleg:
We hebben werkgevers gevraagd om mandaat te gaan vragen voor een beter loonbod. 

Het volgende cao-overleg is op 30 oktober. We houden je op de hoogte. 

Willem Kruithof,
Bestuurder CNV Vakmensen
E. w.kruithof@cnvvakmensen.nl