4E RONDE LEISURE CAO

Op 30 oktober is er weer onderhandeld over de CAO Leisure, deze keer vonden de onderhandelingen plaats op de Apenheul. De werkgevers delegatie had een deskundige van Horeca Nederland meegenomen om informatie te geven over de WAB (wet arbeidsmarkt in balans).

Zij kwamen met een verbeterd loonbod bij een 2 jarige CAO en met voorstellen voor protocol voor onderzoek m.b.t. leerrekening, duurzame inzetbaar (w.o. generatiepact).

FLEX en WAB
Wij hebben met de werkgevers gesproken over afspraken die je bij een CAO kan maken over uitzonderingen, WAB, de oproeptijden, wijzigen van het rooster met name voor oproepkrachten, seizoenkrachten en het aanbieden van vaste contracten.

Bonden begrijpen dat flexibilteit nodig is tegengevolgen van het weer en seizoen, opvang piek en ziek, maar zoeken naar een balans m.b.t. de wensen van zekerheid van de werknemers.

VERBETERD LOONBOD
Werkgevers bieden voor een 2 jarig CAO een loonsverhoging 1/1 2020 2.75% en bij 1/1 2021 1,5% bij een 2 jarige CAO.

CNV Vakmensen heeft aangegeven dat onze voorkeur voor een 1 jarige CAO blijft staan en wij de voorstellen voor WAB zullen gaan te bestuderen.

Volgende ronde:
Omdat dit volgens de planning de laatste ronde zal zijn , moest er een nieuwe datum geprikt worden, maar helaas lukte het niet om in november bij elkaar te komen en daarom is de volgende ronde op 11 december gepland in Dierenpark Amersfoort en eventueel 18 december als reserve datum.

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
E: w.kruithof@cnvvakmensen.nl