Mbo’ers stylen ministers en Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

Ministers Robbert Dijkgraaf, Dennis Wiersma en Micky Adriaansens starten hun dag in beautysalon Aveda The Hague

Voor Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs en Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat start Prinsjesdag 2022 met een bezoek aan jonge, talentvolle mbo’ers. Samen met 14 Tweede Kamerleden van 8 verschillende politieke partijen bezoeken zij beautysalon Aveda in Den Haag. Hier laten zij hun haar in model brengen en hun make-up doen. Met de activiteit wordt aandacht gevraagd voor het belang van goed opgeleide mbo’ers in de samenleving.

Beroepspraktijk

Goed opgeleide vakmensen zijn onmisbaar voor de Nederlandse economie. Mbo’ers die worden opgeleid tot bijvoorbeeld schoonheidsspecialiste, modeontwerper of boulanger dragen na hun opleiding bij aan het draaiende houden van de maatschappij. Dat geldt voor diverse sectoren, van techniek tot zorg en van retail tot grafische vormgeving. Prinsjesdag 2022 staat in het teken van de beroepspraktijk. Om dat te onderstrepen gaan diverse politici op Prinsjesdag in op de uitnodiging van ‘Dit is mbo’ en brengen in de ochtend een bezoek aan de salon.

Vertegenwoordiging mbo-studenten

De ministers en Kamerleden laten hun haar stylen en hun make-up verzorgen door onder andere nationaal kampioenen Skills Heroes (mbo-vakwedstrijden) en Team Netherlands-leden Huseen Alshikh-Khaled, (kapper) en Floor Reintjes (schoonheidsspecialiste). Ook de Skills ambassadeur Fabienne Bakker (gastvrouw) en Team Netherlands-lid Daan Filius (boulanger) staan 20 september klaar om de ministers en Kamerleden te ontvangen. Dit doen zij samen met student fashion tailor La Rose Kifu en dé landelijke MBO ambassadeur Clemens van den Broek.