Cao overleg Grh. in Levensmiddelen na vakantieperiode

Het cao-overleg voor een nieuwe cao voor de medewerkers in de Groothandel in Levensmiddelen (GIL) zal niet eerder dan in de 2e helft van de maand augustus aanvangen. Er zijn veel deelnemers aan dit overleg en in de vakantieperiode bleek het niet mogelijk om de agenda’s op elkaar af te stemmen.

Teleurstellend
En dat is erg teleurstellend. Er was door sociale partners immers een afspraak gemaakt om in de maand mei het cao-overleg aan te vangen() Maar een verwijt is ook niet terecht. Met het vervallen van de meeste corona regels heeft het werkproces van alledag voor velen een vliegende start gekregen en liepen de agenda’s snel vol.
We zullen ons in ieder geval inspannen om afspraken met terugwerkende kracht in te laten gaan!

Mantel-cao
Het overleg voor de mantel-cao komt als eerste. In die mantel-cao wordt de loonontwikkeling en het pensioen voor zowel de medewerkers in de GIL bedrijven als die in de Horeca groothandels geregeld. Als dat akkoord is kunnen we de overige arbeidsvoorwaarden in de GIL cao bespreken.
Al met al zal een geheel nieuw cao-akkoord dus pas in het najaar kunnen worden gesloten.

Input van leden
Vernieuwing van de cao kan niet zonder input van leden. Een beter loon is voor de meeste medewerkers belangrijk maar wat kan nog meer worden verbeterd?
Help ons door met voorstellen te komen en neem daarvoor via de mail of telefonisch contact op met Arie Kasper.

Sector-analyse
Ondertussen is er wél een sector-analyse uitgevoerd en vindt de afronding daarvan nu plaats. Dit kan je zien als een eerste stap om vast te stellen of er (nieuwe) afspraken gemaakt dienen te worden voor maatregelen in het kader van duurzame inzetbaarheid. De basis hiervan staat in het Pensioenakkoord.
Er wordt o.m. gesproken over het bevorderen van duurzame inzetbaarheid, het faciliteren van eerder stoppen met werken en mensen tot hun AOW leeftijd inzetbaar te houden.
In een volgende nieuwsbrief zal je over de uitkomst van de analyse worden geïnformeerd.

Vragen/opmerkingen?
Ook voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402.
Je kunt ook online vragen stellen -en meepraten- over jouw werk en de cao waar jij onder valt. Ga naar ons online platform: https://www.jeachterban.nl/groothandels/ 
Daar ontmoet je leden en niet leden en we proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie.

Fijne vakantie!