Stem nu over sociaal Plan Mediq tot eind 2020

Voor de zomer spraken vakbonden over het huidige sociaal plan bij Mediq dat tot het einde van dit jaar loopt. Wij wilden graag een nieuw sociaal plan afspreken maar vanwege wat wisselingen in de delegatie van Mediq lag het proces een tijd stil.
CNV Vakmensen is tevreden omdat er inmiddels overeenstemming is bereikt over verlenging van het sociaal plan. Onze leden kunnen tot 21 november 2019 stemmen over het resultaat.

Sociaal Plan voor 2020
Het sociaal plan bij Mediq is bedoeld om de nadelige gevolgen van gedwongen ontslag naar aanleiding van een reorganisatie op te vangen. Vakbonden wilden het huidige sociaal plan ongewijzigd verlengen met een jaar (tot eind 2020) zodat het niveau op peil blijft. Dit is gelukt.

Ontslagvergoeding en outplacement
Naast een aantal tekstuele wijzigingen verandert er aan de regeling inhoudelijk niets, dat is wat CNV Vakmensen betreft prima geregeld. Dit betekent:
· Beëindigingsvergoeding met minimaal de wettelijke transitievergoeding en een bruto aanvulling van (A x B) x C op basis van 70% van de nieuwe kantonrechtersformule.
· Individueel mobiliteitsbudget van maximaal €2500,-- ex BTW.

De hele tekst van het sociaal plan vind je in de bijlage.

Laat ons weten wat jij vindt
Onze leden kunnen tot 21 november hun stem uitbrengen over verlenging van het sociaal plan door te mailen naar: J.Marskamp@cnvvakmensen.nl

Job Marskamp
bestuurder
E.: j.marskamp@cnvvakmensen.nl
M.: 06 23 90 98 65

Downloads