Nog geen vooruitgang cao onderhandelingen Mediq

Op 16 juli hebben we weer onderhandeld met jullie werkgever over een nieuwe cao. In deze onderhandelingen zit helaas geen voortgang. Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief konden lezen houdt Mediq vast aan de koppeling tussen prestatie en beloning.

Mediq stelt een loonsverhoging voor van 2 procent waarbij 1,25 prestatie onafhankelijk is en 0,75 prestatie afhankelijk. Dit betekent dat je alleen zeker bent van een loonsverhoging van 1,25 procent. De ingangsdatum welke Mediq voorstelt is 1 januari 2021. 

Onder de leden is hier nagenoeg geen draagvlak voor. Dit heb ik Mediq ook laten weten.

Daarnaast wil Mediq een nieuwe pensioenregeling en is daarom een pensioenstudie gestart. Mediq wil graag dat vakbonden zich aansluiten bij deze studie. Uiteraard willen wij participeren in deze studie, echter dienen wij dan wel overeenstemming te hebben over de loonsverhoging.

We hebben aangeven dat, wanneer Mediq haar loonbod verhoogt naar 3 procent zonder koppeling aan prestatie, vakbonden bereid zijn om te participeren in de pensioenstudie.

Mediq heeft niet gereageerd op het voorstel en geeft aan daar eerst over te willen nadenken. Helaas is er dus nog geen overeenstemming over een nieuwe cao. Het loonbod van Mediq, de structurele loonsverhoging gekoppeld aan prestatie, ligt nog steeds op tafel. Vakbonden willen meedoen aan een studie over de pensioenregeling onder de voorwaarden dat alle opties open liggen en er een structurele loonsverhoging komt van 3%.

Het is nu afwachten op de reactie van Mediq.

Mocht je nog vragen hebben over de onderhandelingen of suggesties hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 90 98 65
E:  j.marskamp@cnvvakmensen.nl