Voorstellen cao KNDB

De onderhandelingen over een nieuwe cao gaan van start. Op basis van de reacties die CNV heeft ontvangen op de enquête is de voorstellenbrief opgesteld.

CNV heeft geconstateerd dat de verhogingen van het minimumloon en de wijziging in de geldende werkweek, enorme impact heeft gehad op de loontabel zoals deze in de cao staat. 
De verschillen in betaling met de cao zoals geldend bij filiaalbedrijven is ook toegenomen. 
CNV is van mening dat er geen concurrentie op arbeidsvoorwaarden zou moeten plaatsvinden.
De belangrijkste inzet voor de cao-onderhandelingen is dan ook om afspraken te maken over hoe dit onderscheid op termijn te verminderen. 
Een groot voordeel in de huidige cao is de zekerheid en duidelijkheid die in de cao staat over werktijden. Flexibiliteit in inzet is door het basisrooster en de afspraak over inzet van parttimers (art.6.1.4 E) beperkt waardoor de balans werk-privé beter geregeld is. 

Er staan een drietal data gepland waarop het overleg plaatsvindt. Vanzelfsprekend word je geïnformeerd over de stand van zaken na het overleg. 
De voorstellenbrief zoals die naar werkgevers is gestuurd, tref je aan in de bijlage.

Mocht je vragen hebben, aanvullingen die van belang zijn om mee te nemen tijdens de onderhandelinge: geef ze door per e-mail k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Kitty Huntjens
bestuurder CNV Vakmensen
E:  k.huntjens@cnvvakmensen.nl
M: 06 4782 6877

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error