Is de zondag een normale werkdag? Wat denk jij

De derde onderhandelingsronde voor een collectieve arbeidsovereenkomst voor Doe-Het-Zelf-medewerkers is achter de rug. We hebben het gehad over jullie loon, de wachtdagen bij ziekte, reiskosten, jeugdlonen en meer. Belangrijk discussiepunt blijft: de zondagtoeslag. Daarom komen we nog een keer bij jullie terug met een peiling.

Wat medewerkers in de bouwmarkt willen

Afgelopen week heb je ook een poll ingevuld over de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. De uitslag was duidelijk! De top 3 bestaat uit:
  1. Een regeling voor oudere werknemers
  2. Behoud van de zondagtoeslag
  3. Beschikbare tijd is betaalde tijd
Ook de andere onderwerpen blijven voor natuurlijk belangrijke bespreekpunten. Werkgevers willen de zondagtoeslag terugbrengen naar 50%. En daar blijft veel discussie over. In de poll zeggen medewerkers en vakbondsleden dat verlagen alleen mogelijk is als er iets waardevols voor terug komt. De toeslag in de huidige vorm vinden jullie belangrijk. En wat de werkgevers nu voorstellen is niet voldoende om de zondagtoeslag te verlagen.

Hoe verder met de zondagtoeslag?

Voordat we hierover verder gaan praten met de werkgevers, vragen we jou om ons meer inzicht te geven over de inzet van personeel op zondag. Hiermee kunnen we jullie wensen nog beter over brengen in de onderhandelingen. Daarom hebben we speciaal over de zondagtoeslag een extra poll opgezet. We nodigen jou en je collega’s uit om deze in te vullen. Uiteraard verstrekken wij geen persoonlijke gegevens waardoor een antwoord terug te leiden is tot een persoon.

Heb je collega’s die geïnteresseerd zijn in wat we doen? Vraag je collega ook om deze poll in te vullen door de QR code te laten scannen met de telefoon of door de nieuwsbrief door te sturen.

De vragenlijst invullen kan via deze link: https://forms.office.com/e/ptyR7F2nYx of door de QR-code in de bijlage te scannen.

Volgende onderhandelingsronde

De volgende onderhandelingen staan gepland op donderdag 23 november. Deze poll kun je invullen tot woensdag 22 november 17.00 uur. De uitslag wordt in de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt tezamen met een update van de onderhandelingen.

Laat ook van je horen op jouw eigen cao-pagina. Jij en je collega die (nog) geen lid is kunnen daar vragen stellen of reageren. Ga naar de cao-pagina

Met vriendelijke groet,

De kaderleden van vakbonden FNV en CNV
Sietske Smit, bestuurder FNV Handel
Erik Honkoop, bestuurder CNV Vakmensen


Heb je suggesties, vragen of ideeen voor de cao, neem contact met me op per mail, whatsapp of telefoon. e.honkoop@cnvvakmensen.nl of 06 - 5132 0918. Ik kan niet altijd direct reageren, maar probeer je zsm een bericht terug te sturen of terug te bellen. Voor individuele kwesties: neem contact op met CNV.

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error