Prestatiebeloning en pilots UWV

Het hoger management van UWV krijgt prestatiebeloning. Dat betekent, dat deze hoge leidinggevenden worden gestuurd met financiele prikkels. De CNV-leden willen hier al jaren vanaf. Op voorstel van CNV Vakmensen gaat UWV hiermee stoppen. Dit zal de managementstijl alleen maar beter kunnen maken. Het budget wordt in het vaste salaris gedaan. Als er CNV-leden zijn die nu nog wel deze prestatiebeloning hebben, helpt CNV Vakmensen hen natuurlijk ook in hun rechten. De CNV-jurist opereert onafhankelijk voor het individuele CNV-lid.

Dan is er nog een regeling voor alle personeelsleden: als je wat extra's presteert, dan kun je een gratificatie krijgen. Ook daar willen jullie als CNV-leden mee stoppen: iedereen doet goed zijn/haar best, dus stop dit budget gewoon in het loon. Op voorstel van CNV Vakmensen evalueren we dit najaar, of we moeten doorgaan of stoppen met de gratificatieregeling.

Daarnaast hebben we ook gesproken over proeven om anders om te gaan met wetgeving. CNV Vakmensen is daar kritisch in. Vorig jaar hebben vele CNV-leden hun mening gegeven aan de enquetecommissie van de tweede kamer. Vrijwel alle adviezen van CNV Vakmensen zijn toen overgenomen. Eén van de CNV-adviezen was: bespreek elke verandering vooraf met de medewerkers die het moeten uitvoeren. Zij kunnen zeggen wat werkt. UWV heeft ons gezegd, dat de proeven/pilots die in de media staan, ontworpen worden samen met de medewerkers. Graag horen we van jullie of dat zo is, en hoe je daar in staat.

Roel van Riezen,
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error