Werkgevers willen nog niet praten over ervaringstoeslag en weekendtoeslag

De werkgevers willen op dit moment geen afspraken maken over een ervaringstoeslag voor schoonmakers met een lang dienstverband. Ook over de weekendtoeslag voor hotelschoonmakers willen ze niet praten. Een overleg hierover op 10 november heeft helaas weer niets opgeleverd. Goed nieuws is er gelukkig ook: de lonen gaan deze maand met 3,5% omhoog.

Het overleg met de werkgevers over de ervaringstoeslag en de weekendtoeslagen verliep afgelopen vrijdag teleurstellend. Volgens de werkgevers is het al moeilijk genoeg om de extra loonstijging die we hebben afgesproken aan hun klanten door te berekenen. Daarom is er nu geen ruimte om ook afspraken te maken over een extra ervaringsjarentoeslag en over het gelijk maken van de weekendtoeslagen voor iedereen, zodat hotelschoonmakers ook weer weekendtoeslagen krijgen.

Werkgevers willen er pas later over praten

De werkgevers willen de gesprekken over deze 2 onderwerpen het liefste doorschuiven naar de cao-onderhandelingen die we in maart 2024 gaan voeren. Ze vertelden ook dat ze hier nog niet met de andere schoonmaakbedrijven over hebben gesproken. Ze konden dus nu nog geen toezeggingen doen.

De vakbonden waren teleurgesteld. We hadden duidelijk met elkaar afgesproken dat we tijdens de looptijd van deze cao afspraken zouden gaan maken. En dus niet pas bij de nieuwe cao die pas in juli 2024 ingaat. De werkgevers hebben volgende week een gesprek met hun leden en daarna praten we weer verder.

Wél een loonsverhoging

Goed nieuws is er gelukkig ook: vanaf 1 november 2023 krijg je een loonsverhoging. Alle lonen stijgen met 3,5%. Verdiende je bijvoorbeeld € 13,87 per uur, dan wordt dat vanaf 1 november € 14,35. In de download bij deze nieuwsbrief kun je zien hoeveel jij meer gaat verdienen. 

Het is dus goed om te kijken of je die loonsverhoging van je werkgever krijgt. Kijk goed naar je loonstrook. Zeker nu de loonsverhoging halverwege de periode ingevoerd moet gaan worden, is het extra belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Krijg je geen loonsverhoging, laat het mij dan weten.

Handige poster met alle loontabellen

Posters met de nieuwe loontabellen kun je bij ons opvragen. Handig om op te hangen of uit te delen aan collega's! Wil je een aantal exemplaren? Laat het mij dan even weten, met je adres en het gewenste aantal. Dan sturen we ze toe.

Jan Kampherbeek
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 516 02 022
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren op dit bericht?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error