CAO onderhandelingen reisbranche

Op 1-7-2022 loopt de CAO Reisbranche af, de CAO waar jij onder werkt. Het zijn lastige en zware jaren geweest voor de reisbranche waarin er veel op jullie is afgekomen. We gaan voor een nieuwe CAO die recht doet aan het harde werken wat jullie hebben gedaan in deze periode. Reorganisaties, spanningen, faillissementen en afscheid van collega’s waren geen uitzonderingen meer bij de reisorganisaties. Samen met jullie werkgevers hebben we uitgesproken om voor 1 juli a.s. een nieuwe cao reisbranche te gaan afspreken zodat er ook op dat vlak weer naar de toekomst kan worden gekeken.

Een CAO afspreken doen we voor onze leden en daar heb ik als onderhandelaar vanuit CNV Vakmensen dus jullie input en ideeën voor nodig. Wat vind jij belangrijk om in de CAO terug te zien en moet dus zeker op de agenda komen.
Vanuit CNV Vakmensen zullen we inzetten op het aantrekkelijk houden/ maken om te willen werken in de reisbranche. Verder zullen uiteraard de primaire arbeidsvoorwaarden als salaris en toeslagen worden meegenomen naar de onderhandelingstafel.

Om jullie tijdens de onderhandelingen op de hoogte te houden van de stand van zaken nodig ik jullie uit om je aan te sluiten bij een whatsapp groep. In deze groep is het niet mogelijk om zelf te reageren. Ik zal jullie hier informeren met korte updates. Wil je je hierbij aansluiten dan nodig ik je uit om via deze link je aan te melden: https://chat.whatsapp.com/Kekp8WyuPqO1720jy3RUFB (deze link kan je alleen gebruiken vanaf een device waar Whatsapp op is geïnstalleerd).

Mocht je een persoonlijke of individuele toevoeging willen doen dan mag je mij altijd een bericht sturen via whatsapp of mail. 

De cao-pagina

Ook is het mogelijk om via: https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/reisbranche/cao-reisbranche/ je vragen te stellen, jouw ideeën in te dienen, te reageren en op de hoogte te blijven van de voortgang van de CAO onderhandelingen. Hier kun je ook de huidige CAO vinden en die ik heb voor de volledigheid ook toegevoegd in deze nieuwsbrief.

Zouden jullie voor 4 april a.s. CAO thema’s en/of onderwerpen willen aandragen?

Op 14 april a.s. staat er een eerste gesprek gepland met bonden en werkgevers.
Mochten er vragen zijn dan hoor ik het heel graag!

Met vriendelijke groet,

Sijtze de Bruine
Onderhandelaar CNV Vakmensen
Tel 06 57565090

Downloads