Teleurstellend eindbod werkgevers Vlakglas

Afgelopen week was de tweede onderhandelingsronde voor de nieuwe sector cao Vlakglas. De werkgevers hebben daarin een teleurstellend eindbod gedaan. In deze nieuwsbrief vind je alle informatie over het verdere proces want het is nu aan jullie.

De 2e onderhandelingsronde is op 10 januari jl. geweest. Na enkele uren overleg en meerdere schorsingen, heeft werkgeversdelegatie uiteindelijk een eindbod neergelegd. Het loonvoorstel zien wij niet zitten, wij gaan voor minimaal 7% per 1 januari 2024. Helaas was er geen ruimte om verder te onderhandelen. De werkgevers hebben door middel van dit eindbod aangegeven dat er, volgens hen, niet meer in zit. Zoals je kunt zien in het overzicht zit er nog een groot gat tussen ons voorstel en die van jullie werkgevers. 

We vinden dat in de Groothandel Vlakglas werknemers een eerlijke boterham moet verdienen. Eentje die ook met stevige inflatie van afgelopen jaren nog fatsoenlijk belegd kan worden. Wij willen daarom vooral een eerlijke loonverhoging. Het eindbod van de werkgevers leggen wij dan ook negatief aan jullie voor en we vragen jullie je stem digitaal uit te brengen via de aparte mail die jullie na deze mail hiervoor ontvangen.  In de bijlage bij deze mail tref je het eindbod aan van de werkgevers en ons pamflet dat je kunt verspreiden binnen je werk om zo je collega's te informeren over de uitkomst van de cao-onderhandelingen. Daarnaast stuur ik je ook de voorstellenbrief mee van CNV Vakmensen die we met jullie instemming hebben gebruikt als inzet voor deze onderhandelingen. 

Stemmen kan tot uiterlijk woensdag 31 januari 2024.

Online-ledenbijeenkomsten

We organiseren samen met het FNV een tweetal online ledenvergadering op dinsdagavond 23 januari & maandagavond 29 januari aanstaande om 19.30 uur voor een toelichting op het eindbod. We roepen jullie op om massaal deel te nemen en laat we gezamenlijk onze onvrede blijken over het eindbod van de werkgevers! Als we dat nu niet doen wordt het in de toekomstig alleen maar lastiger om onze doelen te bereiken. Zoals een goede cao voor de leden (werknemers binnen de vlakglas).

Als er behoefte is aan meer uitleg dan organiseren wij graag een bijeenkomst bij jullie bedrijf/regio. Laat mij dit z.s.m. weten. Heb je opmerkingen, aanmerkingen of vragen, schroom niet mij te bellen (06-51602057).
Mocht de meerderheid het eindbod niet willen dan zullen wij jullie vragen om in de bedrijven in beweging om daarmee werkgevers te bewegen tot een goed resultaat te komen.

Praat mee op de cao-pagina van de Vlakglas en laat daar je mening en opmerkingen achter. Je kunt de pagina via deze link vinden; cao-pagina | vlakglas

Maak je collega lid!

Zet dit bericht door. We hebben elkaar straks hard nodig. Samen staan we sterk! Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Zonder leden geen cao! Nieuwe leden betalen slechts 24 euro voor de eerste 6 maanden, dat is nog geen €4 per maand, Ze kunnen lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

We spreken elkaar hopelijk binnenkort bij een van de geplande bijeenkomsten. 

Hartelijke groet, 

Hank Oomkes
Onderhandelaar CNV Vakmensen

t: 06 51602057
m: h.oomkes@cnvvakmensen.nl
i: Cao Vlakglas sector cao | CNV Vakmensen - Steen en glas | CNV Vakmensen

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error