Stem over onderhandelingsresultaat cao James Hardie/Fermacell

Na drie onderhandelingsrondes hebben we een nieuwe cao voor de medewerkers bij James Hardie/ Fermacell. Dat heeft geresulteerd in een onderhandelingsresultaat dat we als onderhandelingsdelegatie graag aan je voorleggen. Op woensdag 28 februari willen we de cao bespreken en erover stemmen. Komen dus!

Op 6 februari 2024 hebben we een onderhandelingsresultaat met elkaar bereikt voor de nieuwe cao van James Hardie Netherlands B.V. Als onderhandelingsdelegatie leggen we dit positief voor aan de CNV-leden. Het volledige “officiële” resultaat is in pdf bijgevoegd in deze nieuwsbrief. Maar toch even kort de belangrijkste punten:
  • Looptijd: De cao loopt van 1 januari 2024 tot en met 30 september 2025.
  • Loonontwikkeling: De individuele salarissen en salarisschalen stijgen op 1 januari 2024 met terugwerkende kracht met 4%, op 1 oktober 2024 met 2% én op 1 april 2025 met 4%.
  • Reiskostenvergoeding: Verhoogd naar 23 cent per kilometer.
  • 80-90-100-regeling: Dit jaar nog werkt een werkgroep deze vorm van vervroegd uitreden dit uit.
  • Prestatiebonus: James Hardie wil op Europees niveau een prestatiebonusregeling invoeren. Als deze overkoepelende regeling niet gereed is voor 1 januari 2025, zal James Hardie Netherlands B.V. zelf een regeling opstellen.
  • Storingsdienst/overwerk en cao-tekst: In een werkgroep regelen we hoe we werknemers in storingsdienst duurzaam inzetbaar houden.
  • Afbouw ploegentoeslag: deze regeling is voortaan van toepassing als een werknemer langer dan 15 jaar in de ploegendienst heeft gewerkt, ongeacht leeftijd (was 60).
  • Scholing en ontwikkeling: Werknemers kunnen met een verzoek voor scholing/ontwikkeling terecht bij de leidinggevende of bij HR.
Naar onze mening een goed resultaat, maar het is natuurlijk ook handig als we een en ander uitleggen. Kom dus om het resultaat te bespreken en om te stemmen! Op woensdag 28 februari om 12:30 of om 14:00 in de presentatiezaal.

Groeten, namens de onderhandelingsdelegatie,
André Nauta (kaderlid)
Rudy Giesbers (kaderlid)
Leon van der Elsen (bestuurder)

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error