Werkgevers Betonpomp- en mortelbedrijven komen met eindbod!

Kom naar een van de (online) ledenvergaderingen op 6 of 7 december en je laat je horen!

 

Maandag 13 november spraken we voor het eerst sinds lange tijd weer over de cao Betonpompbedrijven en cao Mortelbedrijven. Vanuit de CNV en FNV hebben we de petitie aangeboden, in totaal ondertekend door 104 van jouw collega’s.

De werkgevers verrasten ons op 16 november door ons via e-mail een eindbod te sturen. Hiermee geven zij aan dat dit is wat ze maximaal te bieden hebben en dat zij geen mogelijkheid zien om verder te onderhandelen.

Dat betekent dat jullie werkgevers niet meer verder wensen te onderhandelen. Het is ‘slikken of stikken’. Het eindbod (zie hieronder) is dusdanig slecht dat wij dit een grove schoffering vinden naar jullie toe en wij willen de situatie dan ook met jullie bespreken.

Eindbod van werkgevers

Hieronder vinden jullie het eindbod:

  • Per 1 juli 2023 1,5% verhoging
  • Per 1 januari 2024 3% verhoging
  • Per 1 juli 2024 1% verhoging
  • Looptijd t/m 31-12-2024
  • Reiskosten fiscaal maximum, dienstreizen € 0,42
  • Thuiswerk € 2,15 per dag
  • Toeslagen verhogen gelijk met loonpercentage
  • Inzet DI Voucher volgens “best practice”
  • Stageplekken opnemen in CAO, meer dan welkom

 

Loonbod zwaar onvoldoende

Het loonbod van 5,5% voor een cao van 1,5 jaar is zwaar onvoldoende en staat in geen verhouding tot de inflatie van de afgelopen jaren. De gemiddelde inflatie in 2022 was 10% en de gemiddelde inflatie tot september dit jaar is 5%. Dat betekent dat jullie er met dit eindbod flink op achteruit gaan.

Vanuit de vakbonden hebben we in ons overleg op maandag 13 november al aangegeven dat het pakket zoals het de werkgever het nu hebben voorgelegd zwaar onvoldoende.

Jaarcijfers

In ons overleg hebben we aangegeven dat als de financiële situatie van de bedrijven dramatisch zou zijn, dat wij graag de jaarcijfers over 2022 willen ontvangen. Echter in plaats van te komen met jaarcijfers hebben werkgevers ervoor gekozen om te komen met een Eindbod, waarmee zij dus aangeven dat zij uit onderhandeld zijn.

Wij moeten in actie komen!

Werkgevers geven aan dat de tijd van praten en onderhandelen voorbij is, dat betekent dat wij, jij en je collega’s in actie moeten komen. Als vakbonden komen we langs. We nodigen jullie allemaal uit om aanwezig te zijn bij de ledenvergaderingen. Daar bespreken we graag met jou hoe en wat we gaan doen om onze eisen kracht bij te zetten.

(Online) ledenvergadering woensdag 6 december in Utrecht en donderdag 7 december in Groningen van 19.30 tot 20.30 uur.

Op 6 en 7 december geven wij tekst en uitleg over de onderhandelingen en het eindbod. Deze bijeenkomst is zowel fysiek als online te volgen. Ook bespreken wij dan de vervolgstappen en peilen we de actiebereidheid onder de aanwezige leden. Dit noemen wij de zogenaamde ¾ vergadering. Als ¾ van de aanwezige leden voor het voeren van acties stemt dan kunnen we de eerste stap zetten door een ultimatum te stellen aan de werkgevers. Wij vragen je wel om je vooraf aan te melden.

Datum: woensdag 6 december 19.30 tot 20.30 uur
Locatie: Centraal Vakbondshuis FNV Hertogswetering 159 3543 AS Utrecht

Datum: Donderdag 7 december 19.30 tot 20.30 uur
Locatie: Regionaal Vakbondshuis Groningen. Leonard Springerlaan 23 9727 KB Groningen

Meld je aan via deze link

 

Maak je collega lid

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze brief app, bel of mail mij. Samen staan we sterker, deel dit bericht ook met je collega’s en maak je collega lid. Voor elk lid die jij aanbrengt ontvang jij een cadeaubon van €20,-  Ga naar de actie site (www.cnvvakmensen.nl/werven)

Met vriendelijke groet,

Tossif Alvi
CNV Vakmensen                                                          
06-81920379                                                                

Margreet Pasman
FNV Bouwen en Wonen
06-51023283

Wil je reageren op dit bericht?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error