Start onderhandelingen cao Interieurbouw & Meubelindustrie

Op maandag 30 oktober starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao Interieurbouw & Meubelindustrie (I&M) per 1 januari 2024. In totaal zijn er vier onderhandelingsronden gepland. Onze inzet wordt bepaald door ons arbeidsvoorwaardenbeleid én onze leden.

Voorstellenbrief

Bijgaand tref je onze voorstellenbrief in concept aan. De voorstellen zijn in overleg met de cao commissie I&M toe stand gekomen. Onze voorstellen hebben betrekking op onder meer verkorting arbeidsduur, de individuele leerrekening, positie uitzendkrachten, reiskosten voor woon-werkverkeer en uiteraard loonontwikkeling. Onze voorstellen zijn dus nog een concept. Wij nodigen je dan ook van harte uit om op deze voorstellen te reageren. Jouw mening telt!

Vervolgtraject

Uiterlijk 23 oktober willen wij onze definitieve voorstellenbrief versturen aan branche- en werkgeversorganisatie Koninklijke CBM en de cao-secretaris. In de eerste onderhandelingsronde worden de voorstellen van cao-partijen besproken en toegelicht. De tweede ronde en derde ronde staan gepland voor respectievelijk 8 en 23 november. De finale staat gepland voor dinsdag 12 december. Daarna wordt het onderhandelingsresultaat ter beoordeling voorgelegd aan de cao commissie en ter stemming aan de leden. Als alles meezit is er dan op 1 januari 2024 een nieuwe cao I&M.

Reacties

Jouw reactie op onze concept voorstellen willen wij graag uiterlijk woensdag 11 oktober ontvangen. Jij kunt je reactie per e-mail sturen naar secretariaat@cnvvakmensen.nl. Graag in het onderwerp van je e-mail vermelden of M2309 0901 of cao Interieurbouw & Meubelindustrie 1 januari 2024.

Jouw reactie zien wij dan met belangstelling tegemoet.

Emiel Peper (bestuurder)

E aem.peper@cnvvakmensen.nl / M 06 2343 2081