Minder werk = minder mensen bij TABS

Minder werk dus minder mensen. Onder dat credo gaat de TABS-directie de organisatie ‘opschudden’; dat betekent herstructureren en reorganiseren. De bonden zijn op hoofdlijnen geïnformeerd over de voorgenomen plannen.

Voorgenomen maatregelen

De TABS-directie ziet dat de volumes, het werk en daarmee de winstgevendheid aan het teruglopen is. Zij wil daar vroegtijdig op inspelen en is daar nu plannen voor aan het maken. Het overkoepelend idee daarbij is: Minder werk, minder mensen.

Ondernemingsraad

De OR is ook door de directie geïnformeerd en er zal een adviesaanvraag worden voorgelegd waar de OR een mening over moet gaan geven. OR en vakbonden hebben op woensdag 12 juli over de reorganisatie voor de eerste keer met elkaar gesproken en zullen gelijk optrekken.

Bonden zijn geïnformeerd

De vakbonden zijn door TABS geïnformeerd over de voorgenomen maatregelen. De doelstelling is duidelijk: “Minder werk = minder mensen”. De hoofdlijnen zijn toegelicht en de definitieve plannen hoe dat te organiseren worden nog verder uitgewerkt. FNV en CNV Vakmensen gaan het reorganisatieplan kritisch beoordelen en aan de hand daarvan onderhandelen over een sociaal plan. Maar eerst ledenvergaderingen om te horen wat jullie hiervan vinden en om onze kant toe te lichten.

Ledenvergaderingen

FNV en CNV Vakmensen gaan in 4 ledenvergaderingen met jullie in gesprek over de reorganisatie bij TABS Holland. Dit is alvast een vooraankondiging, maar zet alvast deze data in jouw agenda:

  1. Woensdag 13 september om 19:30 uur in de regio Noord/Oost
  2. Maandag 18 september om 19:30 uur in de regio Zuid
  3. Donderdag 21 september om 19:30 uur in de regio Midden
  4. Maandag 25 september om 19:30 uur (digitaal)

Wij zijn nog op zoek naar goede locaties. In de definitieve uitnodiging wordt dat bekend gemaakt.
Meld je nu alvast, of na de definitieve uitnodiging, aan bij je eigen vakbond met jouw lidnummer én de vergadering waar jij naar toe gaat.

Wat is nu je eerste actie?

Best wel spannend als je als niet vakbondslid allemaal ‘geroezemoes’ om je heen hoort over de reorganisatie. Natuurlijk krijg je de nodige info van de werkgever. No problem! De vraag is …. heb ik bij mijn werkgever ook invloed op de inhoud van het sociaal plan???    Wat is nu je eerste actie?  Mail Jaap.
Meld je collega alvast aan als lid (www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan) en kom samen op één van de ledenvergaderingen.

Dennis Vereggen, Peter Ansems bestuurders FNV
Jaap Bosma bestuurder CNV Vakmensen
M: j.bosma@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error