Eindbod Waterbouw werkgevers valt slecht bij werknemers!

Het eindbod van de werkgevers in de sector Waterbouw is slecht gevallen bij de leden van CNV. Op woensdag 27 maart 2024 is voor de derde keer onderhandeld over een nieuwe cao Waterbouw maar die hebben niet geleid tot een cao. De onderhandelingen zijn alles behalve constructief geweest en hebben geleid tot een eindbod van werkgevers. Van enig zicht op een resultaat is geen sprake. Het eindbod van werkgevers en hun toelichting is door de leden en werknemers beoordeeld. De teleurstelling en verontwaardiging is groot.

Zichtbaar maken van de verontwaardiging en teleurstelling

Onze inzet tijdens de laatste onderhandelingsronde:

Loonsverhoging
Als vakbonden hebben we een gezamenlijke looneis op tafel gelegd, structureel 6% loonverhoging en € 100,- . Wat ons betreft in te voeren op twee verschillende momenten tijdens de looptijd van de cao. Ondanks pogingen van onze kant om tot een oplossing te komen is gebleken dat het mandaat van werkgevers niet verder reikte dan 5% structureel met ingang van 1 april 2024. Dit is onvoldoende om invulling te geven aan onze inzet tot koopkrachtbehoud.

Zwaarwerkregeling (RVU-regeling)
Helder is dat werkgevers ook de huidige regeling willen verlengen en de noodzaak inzien van de mogelijkheid eerder te kunnen stoppen met werken. Verlenging voor onbepaalde tijd dan wel verruiming van de fiscale regels ziet men niet zitten

Hoe nu verder?

Wij hebben de verontwaardiging en teleurstelling over het cao-eindbod van de waterbouw-werkgevers gepeild. Een grote meerderheid van de leden geeft aan behoorlijk of enorm verontwaardigd en teleurgesteld te zijn en dit ook zichtbaar te willen maken aan de werkgevers. Dat gaan we dan ook doen! Daarmee willen we bereiken dat werkgevers ons tegemoet komen met betrekking tot een verbeterde RVU-regeling en koopkrachtbehoud.

Wat gaan we in de eerste fase doen?

In de bijlage vind je een poster op A4 formaat met daarop een oproep aan de waterbouw werkgevers over de bovengenoemde inzet.

  1. Print de poster en vraag al je collega’s hun handtekening te zetten.
  2. Maak een foto van de (ondertekende) poster, met het liefst de collega’s op de foto of anders jullie werkomgeving.
  3. Stuur de foto op naar g.lokhorst@cnv.nl voor maandag 20 mei 2024
  4. Geef aan of jij en je collega’s mee willen als we de poster gaan aanbieden aan jullie werkgever.

Doe mee!! Jullie zijn nu aan zet om een goede cao af te dwingen.

Online meepraten over jouw cao

Op de cao-pagina Waterbouw kun je alles over het cao-traject terugvinden. Heb jij een vraag of wil je ergens op reageren dan kan dat ook op de cao-pagina! 

Maak je collega lid

Hoe meer collega's lid zijn hoe sterker wij staan. Hoe sterker jij dus staat. Jij krijgt voor elk lid dat jij aanmeldt een cadeaubon t.w.v. € 20,-. Jouw collega betaalt de eerste 6 maanden in totaal € 24,-. Kijk op de actie pagina voor meer info

Downloads