Werkgevers Zeevisbedrijf: terug naar de jaren ’30

Werkgevers in het Zeevisbedrijf komen met een pakket aan verslechteringen. CNV Vakmensen wil nu eerst met de werknemers praten om te bezien hoe hierop gereageerd moet worden.

Als het aan de werkgevers ligt, gaan je arbeidsvoorwaarden terug naar de jaren ’30 van de vorige eeuw. Pas in de derde cao-ronde werd er gereageerd op de cao-voorstellen van CNV Vakmensen. Dat wil zeggen: er kwam een pakket met verslechteringsvoorstellen (zie bijlage 1). Een vertragingstactiek die tot doel lijkt te hebben om zo laat en goedkoop mogelijk tot een cao te komen. Er wordt geen rekening gehouden met de toenemende inflatie en brandstofprijzen.

Werknemersraadplegingen: zorg dat je erbij bent

Wij vinden dat we dit niet kunnen accepteren en willen daarom zo snel mogelijk met jullie (leden en betrokken werknemers) in gesprek. Ook dit wordt door de werkgevers verstoord, want het overleg mag niet op de bedrijven plaats vinden. Wij moeten daarom zalen reserveren. Voordat we dit doen willen we gaan flyeren bij de bedrijven om er zeker van te zijn, dat we een goed bezochte vergaderingen hebben. Geef daarom per omgaande aan bij welk bedrijf je werkt en wat de beste tijden zijn om te flyeren. In bijlage 2 tref je een overzicht aan van de belangrijkste geschilpunten en daaronder kun je aangeven bij welk bedrijf je werkt en wat de beste tijden zijn om te flyeren. 

Flyeren

Om te bepalen waar we de ledenraadplegingen willen houden gaan we eerst flyeren. Zo zijn we zichtbaar en roepen we de mensen op naar de werknemersbijeenkomsten te komen. Het is belangrijk dat daar veel mensen komen, want gelet op de bovenstaande verschillen verwachten we een harde strijd voor een goede cao. Wil je dat we ook bij jou aan de poort staan. Vul dan je gegevens in die je in bijlage 2 aantreft. Alvast bedankt hiervoor. Ik verzoek je deze nieuwsbrief breed in je bedrijf te verspreiden. Geef hem aan je collega en leg hem in de kantine/ hang hem op het prikbord.

Reageren?

Wil je het hele cao-traject bekijken, ga dan naar de cao-pagina. 

Wietze Kampen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 3004 / w.kampen@cnvvakmensen.nl 

Downloads