Overleg overgang HOV GD Arriva Touring naar Qbuzz

Op maandag 2 september heeft er een overleg plaatsgevonden in het kader van artikel 40, overgang personeel concessie HOV GD van Arriva Touring naar Qbuzz.
Er is iets meer duidelijkheid gegeven omtrent de overgang:
  • HOV GD personeel komt rechtstreeks in dienst bij Qbuzz onder dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij Arriva Touring, de Cao Besloten bus.
  • Er zal leiding gegeven worden uit Qbuzz, de verloning gaat via Qbuzz, etc. Echter de uitvoering/planning/coördinatie zal mogelijk vanuit Touringcarbedrijf Doornbos plaatsvinden. Daar zijn we niet blij mee en zal veel vragen, onduidelijkheden en ruis geven.
  • We zijn natuurlijk teleurgesteld dat er niet onder de Cao OV gereden gaat worden. Jullie blijven onder de Cao Tour werken. Wel is er perspectief; Qbuzz heeft een doorstroombeleid voor ogen voor het personeel dat overkomt. Men kan vrijwillig op een lijst geplaatst worden. Zodra er ergens een OV-plek, dus OV-cao vrijkomt, wordt je benaderd als je bovenaan staat. Dit mag je weigeren en toch blijf je bovenaan staan. Gezien de uitstroom in de nabije toekomst zal dit binnen 2 jaar plaatsvinden. Over de uitwerking is nog overleg met de ondernemingsraad van Qbuzz. 
  • Eind van week 36 zal Arriva de personeelslijst inleveren bij Qbuzz. Wij gaan er vanuit dat degene die overgaan dan ook ingelicht worden. 
  • Vanaf eind deze maand zal Qbuzz voorlichtingsbijeenkomsten gaan houden voor het overkomende personeel, waarschijnlijk op donderdagavond 26 september a.s. in Groningen.

Tot zover de update. Mede namens onze kaderleden,

Linda Slagter,
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 5160 2037
E l.slagter@cnvvakmensen.nl