Vrijwillige 57+ regeling DB Cargo

Vandaag hebben we weer overleg gehad bij DB Cargo. In dit overleg hebben we het gehad over de vrijwillige 57+ regeling. In deze nieuwsbrief deel ik de laatste stand van zaken over de regeling.

Vrijwillige 57+ regeling
Tot begin december 2019 konden CNV Vakmensen leden stemmen over de vrijwillige 57+ regeling. Daarna is het rondom dit onderwerp stil geworden. Een meerderheid van de leden van CNV Vakmensen heeft voor de regeling gestemd. Alleen bleek toen dat partijen toch niet tot overeenstemming konden komen. Dit leidde tot veel zorgen aan de kant van vakbonden.

Vanochtend heeft er overleg met de werkgever plaats gevonden en er is toch overeenstemming over de regeling, waar de leden van CNV Vakmensen mee ingestemd zijn. Op 2 januari 2020 wordt de regeling dan ook door alle partijen getekend en krijgen de desbetreffende werknemers meer informatie thuis. Dit heeft de werkgever inmiddels ook aan jullie laten weten. CNV Vakmensen is blij dat er overeenstemming is, ook al gaat de regeling wat later in.

Overweeg jij ervan gebruik te maken?
DB Cargo gaat samen met de vakbonden zogenaamde ‘zeepkistsessies’ houden waarin er meer informatie over de regeling wordt gegeven. Als jij overweegt gebruik te maken van de regeling laat je dan goed voorlichten over de regeling en de gevolgen hiervan. Natuurlijk sta ik samen met de kaderleden van CNV Vakmensen voor je klaar om je te ondersteunen. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen.

Nog geen lid?
Ben je nog geen lid? Maar wil je straks wel advies over de vrijwillige 57+ regeling? Meld je dan nu hier aan als lid zodat wij jou kunnen adviseren.

Fijne feestdagen
Dit is de laatste nieuwsbrief van CNV bij DB Cargo in het jaar 2019. Daarom wil ik alle leden een hele fijne feestdagen wensen en een goede gezonde jaarwisseling.

Tot in 2020!
Sanne van der Meulen
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl
M: 06 - 22 39 29 64