Herinnering: Stem over NS-cao

Er is veel aan de hand bij NS nu. Begrijpelijk dat het stemmen over de cao je ontschoten is. Vandaar deze herinnering. Je kunt tot 16 februari 2021 hierover stemmen.

Veel aan de hand bij NS
Er is momenteel veel aan de hand bij NS. Diverse reorganisaties, bijvoorbeeld bij reisinfo en de wal, zijn aangekondigd. De avondklokrellen waar op sommige stations collega’s veel last van hebben ondervonden. HC’s die op de trein te maken krijgen met agressie. Gladheid en sneeuwval en dan sowieso het feit dat iedereen genoeg heeft van de corona-pandemie. In de paar maanden dat ik nu CNV-onderhandelaar ben bij NS,  heb ik de NS’ers leren kennen als hardwerkende, loyale medewerkers. Het zou jammer zijn als je door alle omstandigheden zou vergeten dat je met z’n allen NS bent. Daarom hebben wij ook ingezet op zoveel als mogelijk aan de slag blijven.

Stemmen over eindbod cao
Al velen hebben gestemd over de cao, maar anderen weer niet. Dat is begrijpelijk met al het andere wat nu nog speelt. Daarom deze nieuwsbrief. In het eindbod van ns (zie bijlage) staan de volgende hoofdonderwerpen:

  • Een werkgelegenheidsgarantie tot 1 januari 2025
  • Verbetering van het sociaal plan
  • Een ongewijzigde pensioenpremie
  • Er eerder uit kunnen
  • Een totale loonsverhoging van 4% in een looptijd van 27 maanden.

Je kunt tot 16 februari 2021 hier je stem uitbrengen. Ontvang je de nieuwsbrief per post dan kun je met dit webadres stemmen op internet: http://bit.ly/3c35KWg
Neem ook een kijkje op www.jeachterban.nl/nederlandse-spoorwegen-ns

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 50 09 86
E: i.wiersinga@cnvvakmensen

 

Downloads