CNV leden stemmen in met cao-eindbod Ricardo BV

De afgelopen weken hebben jullie kunnen stemmen over het cao-eindbod van Ricardo BV. Een meerderheid van de leden heeft ingestemd met het eindbod, al ging dat gezien de reacties wel schoorvoetend.

Het eindbod

Aan de onderhandelingstafel konden de bonden en Ricardo niet tot een cao-akkoord komen. Daarom heeft Ricardo een eindbod neergelegd bij de bonden. Wij hebben dat toen ter stemming aan jullie voorgelegd. Ondanks dit magere akkoord hebben de CNV-leden in meerderheid ingestemd met het akkoord. De leden vinden de loonsverhoging te weinig en de regeling voor reizen onder werktijd bij detachering is versoberd. Er is echter ook begrip voor de (financiele) positie waarin Ricardo momenteel verkeert. We hebben Ricardo laten weten dat het CNV de cao zal ondertekenen. Dat betekent dat er een nieuwe cao is met een looptijd van 1 jaar, te weten van 1 januari 2024 tot 1 januari 2025. In maart zullen de salarissen met terugwerkende kracht worden aangepast.

Tot slot

Wij willen jullie bedanken voor jullie steun en bijdragen voor en gedurende de cao-onderhandelingen. Meer zat er niet in tijdens deze onderhandelingen. Laten we hopen dat we volgend jaar onder een gunstiger gesternte de cao-onderhandelingen kunnen gaan voeren.

Jerry Piqué
Onderhandelaar
M: 0651602052
E: j.pique@cnvvakmensen.nl 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error