Cao-onderhandelingsresultaat bij Movares

Vorige week woensdag hebben bonden en Movares een onderhandelingsresultaat bereikt over de vernieuwing van de cao. Dit resultaat wordt nu aan de leden van de vakbonden voorgelegd, want die bepalen uiteindelijk of het onderhandelingsresultaat een definitief cao-akkoord wordt.

Het cao-onderhandelingsresultaat

De nieuwe cao zal wederom een looptijd kennen van een jaar, te weten van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024. De lonen zullen op 1 juli 2024 stijgen met 5%, met een bodem van €250,- bruto. Vanwege deze bodem zal je als je minder dan €5000,- bruto verdient procentueel meer krijgen dan 5%. CNV Vakmensen had ook voorgesteld de toeslag voor het werken op inconveniente tijdstippen te verhogen met 20%. Dit voorstel is ook gehonoreerd. Het volledige akkoord is als bijlage aan deze nieuwsbrief toegevoegd.

De stemming

Het is nu aan de leden om een oordeel te vellen over het cao-onderhandelingsresultaat. Tot de laatste ronde stonden partijen mijlenver uit elkaar wat betreft de wederzijdse standpunten. In het laatste overleg zijn we elkaar meer gaan naderen. En het resultaat daarvan was voor de bonden voldoende om het aan de leden voor te leggen. Tot en met 5 februari kan je je hierover stem uit brengen.
Leden ontvangen hierna een aparte nieuwsbrief met daarin een code om te kunnen stemmen.

Tot slot

We denken dat we het maximale hebben bereikt hebben aan de onderhandelingstafel en leggen het akkoord daarom positief voor aan onze leden. Dank voor jullie steun en bijdragen voor en tijdens de onderhandelingen!

Jerry Piqué
M 06 5160 2052
j.pique@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error