Cao-onderhandelingen Railinfrastructuur hervat

De Railinfrastructuur (RIS) cao is sinds periode 1 2020 verlopen. Het is daarna lang stil geweest. Eind 2019 schortten werkgevers het overleg op vanwege de Stikstof problematiek en PFAS. Daarna gooide de coronacrisis roet in het eten. CNV Vakmensen is dan ook blij dat we nu eindelijk weer met werkgevers rond de tafel zitten.

Eerste overleg vooral aftasten
Vorige week, op woensdag 27 januari, heeft een eerste overleg plaatsgevonden. Het was een constructief gesprek waarbij we vooral hebben gekeken naar de voorstellen van de vakorganisaties en de werkgevers. Zo hebben we proberen af te tasten wat de belangrijkste thema’s zijn voor het vervolg van de onderhandelingen.

Voorstellen van CNV Vakmensen
In de bijlage vind je de voorstellen van CNV Vakmensen. We hebben gedeeltelijk teruggegrepen op de voorstellen die we in 2019 met de leden hebben opgesteld. Daarnaast hebben we in overleg met de kaderleden in de cao-commissie een aantal actuele thema’s toegevoegd. Een van de belangrijkste punten is dat we een regeling willen afspreken die het mogelijk maakt voor alle medewerkers om (3 jaar) eerder te stoppen met werken. Daarnaast zetten we natuurlijk in op loonsverhoging. Daar is het hoog tijd voor; de laatste loonsverhoging was immers begin 2019! De overige voorstellen kunnen jullie in de brief nog eens nalezen. Mochten jullie na het lezen van de brief nog aanvullingen of opmerkingen hebben dan horen we dat graag!

We houden jullie op de hoogte
De volgende overleggen staan gepland voor 19 februari, 3 maart, 17 maart en 24 maart. Het gezamenlijke doel is om uiterlijk eind maart tot een resultaat te komen. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Ook namens onze kaderleden Jan Koppen en Jan van Gijssel,

Peter Bloemendaal
bestuurder
M 06 20 47 18 87
E p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl 

Downloads