Cao-onderhandelingen WPD weer verder, helaas nog steeds niet voldoende resultaat

Afgelopen donderdag 29 februari 2024 is er verder onderhandeld over een nieuwe cao. Er zijn twee thema’s besproken: Loonsverhoging en TvT-uren.

Loonsverhoging

De vakbonden hebben vorige keer verteld dat er minimaal een percentage gelijk aan de prijsverhogingen van de kaartjes (8,91%) moet komen.

De directie wil niet verder gaan dan 6,5%, dat was al boven de inflatie zei men.

TvT-uren

Binnen WPD staan er nog 18.706 TvT-uren open. Dat is een fors bedrag op de balans (TvT-uren staan als een schuld van het bedrijf aan de werknemers op de financiële balans). Daarnaast is het natuurlijk zo dat als er veel TvT-uren worden gemaakt, er sprake is van hoge werkdruk.

De directie had een hele analyse van de situatie van de TvT-uren gemaakt. Aan ons werden de cijfers per afdeling gepresenteerd.

WPD wil naar minder TvT-uren

Als vakbonden vinden we dat de werkdruk inderdaad te hoog is. De oplossing is dat er meer mensen worden aangenomen. De directie gaf aan van plan te zijn om extra mensen in alle rangen aan te nemen. Daarnaast wil men met de mensen met de hoogste saldo TvT-uren in gesprek gaan over een manier om die saldo’s te verminderen. Als vakbonden vinden we dat goed zolang het maar aan de werknemer is wat hij met de TvT-uren wil. Het zijn per slot van rekening jullie uren.

Andere punten

Natuurlijk zijn de andere punten ook nog kort besproken:

  • Duurzame inzetbaarheid - RVU handhaven;
  • Rouwverlof - Tekst voor individuele aanpak in cao opnemen;
  • Werkdruk - Onderzoek naar betere roosters.

Aan het eind van de onderhandelingsronde bleek dat de directie weer onvoldoende mandaat had om een hoger bod dan 6,5% te doen. Dat is voor vakbonden onvoldoende. Afgesproken Is dat de directie van WPD voor 15 maart 2024 laat weten tot hoever men kan gaan. Dan is het aan de vakbonden om dat met de leden te bespreken.

Ledenvergaderingen

Wij nodigen jullie uit voor ledenvergaderingen op:

  • Maandag 18 maart 2024;
  • Aanvang 20.45 uur;
  • Multifunctionele Accommodatie De Dobbe, Mûnebuorren 11a, 9133 MA Anjum.

Of op:

  • Woensdag 20 maart 2024;
  • Aanvang 20.45 uur;
  • Hotel Noordsee, Strandweg 42, 9163 GN Nes.

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Jan Kampherbeek
Bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 5160 2022
j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error