ONDERHANDELINGSRESULTAAT BEREIKT CAO MAJA

Op donderdagavond 14 januari 2021 hebben vakbonden een onderhandelingsresultaat bereikt voor de cao MAJA. Voor de inhoud verwijzen wij jullie naar het onderhandelingsresultaat in de bijlage.

De leden bepalen
Het is nu aan jullie. Je kunt je stem via deze link je stem uitbrengen https://bit.ly/3qmSdwP . Stemmen kan tot 29 januari 2021. In de bijlage vind je het onderhandelingsresultaat.

Terugblik
We blikken graag met jullie terug hoe wij tot dit resultaat zijn gekomen. In het begin van het CAO-proces was er scepsis over de wijze waarop de vorige cao tot stand was gekomen en vond men de inhoud van deze cao erg karig. Vanaf de eerste dag hebben de onderhandelaars van de vakbonden aangegeven dat de leden ‘ de lead’ hebben met betrekking tot de inhoud van de cao-voorstellen en over het uiteindelijke resultaat.

Het komen tot een goed resultaat heeft helaas veel langer geduurd dan wij aanvankelijk hadden gedacht. De beweging bij de werkgever kwam pas tot stand nadat wij namens jullie een ultimatum hadden gesteld om jullie eisen nog eens kracht bij te zetten. Eerst heeft de werkgever geprobeerd om jullie te overtuigen door jullie spontaan uit te nodigen voor werkoverleggen nadat het de werkgever niet was gelukt om de onderhandelingsdelegatie van vakbonden te overtuigen. Hier zijn jullie 2 keer niet op ingegaan en daarmee hebben jullie ook geweigerd om jullie eigen onderhandelingsdelegatie voorbij te lopen, hetgeen dus betekent dat jullie ons juist steunde in de gekozen opstelling. Vervolgens stopte jullie met overwerken en met het vrijwillig omspillen naar de nachtdienst. Door jullie houding en opstelling was het de werkgever duidelijk geworden dat hij richting de vakbonden diende te bewegen.

Dank zij jullie daadkracht en doorzettingsvermogen ligt er daarom nu een prima onderhandelingsresultaat. Wij hebben er dan ook vertrouwen in dat de leden voor het resultaat zullen stemmen.

Het bereikte resultaat hebben wij ook te danken aan kaderleden Cor en Christiaan die fantastisch werk hebben geleverd door iedere keer met de achterban in contact te treden om mogelijke stappen te bespreken. Hierdoor ontstaat er vertrouwen en gedragenheid.



Vanwege de coronamaatregelen en het feit dat jullie constant op de hoogte zijn gehouden, organiseren wij geen ledenvergaderingen. Indien er zaken niet duidelijk zijn in het onderhandelingsresultaat kunnen de vragen gesteld worden aan Christiaan of Cor.

Dank voor het gestelde vertrouwen.

Hanane Chikhi
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

Downloads