Lantor wil niet bewegen

Afgelopen maandag kregen jullie tijdens de monthly te horen dat wij in overleg met jullie werkgever zijn en dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Wij zijn zeer verbaasd hierover.

Hoe zit het werkelijk?
Ja, er is op verzoek van jullie werkgever een informeel overleg geweest, maar de boodschap van jullie werkgever was dat men niet van plan is te bewegen. De werkgever was naar dit overleg gekomen zonder iets in handen. Dan ben je niet in overleg met elkaar.

Wij hebben de werkgever laten weten dat wij altijd bereid zijn tot overleg, mits de werkgever zijn laatste bod substantieel verbetert. Tot op heden hebben wij niets meer van jullie werkgever gehoord.

Verder geeft jullie werkgever in de monthly aan dat er niet bij jullie wordt geïntimideerd. Dit is ook tegen ons gezegd. Dus iedereen die het als zodanig heeft ervaren, zit fout. Dat is wat jullie werkgever hiermee zegt.

Wat nu?
Jullie werkgever is blijkbaar nog steeds niet overtuigd. Tijd om werkgever wakker te schudden en te laten zien dat het jullie nog steeds menens is.

Wij roepen jullie op om er 48 uur uit te gaan. Start dinsdag 23 april om 22.00 uur tot donderdag 25 april om 22.00 uur.

Registreren kan woensdagochtend om 9.30 uur en donderdagochtend om 10.00 uur. Wederom in de bibliotheek. Je schrijft je meteen in voor 2 dagen, maar kun je woensdag niet registreren dan zijn we donderdag ook voor jullie aanwezig.

Stakingsuitkering
Wil of kun je niet staken, maar je wilt wel solidair zijn? Dan kun je vrij nemen.
Staak je mee dan krijg je een stakingsuitkering van de vakorganisaties.
De eerste 5 stakingsdagen krijg je 63 euro netto per dag. Vanaf dag 6 krijg je 85 euro netto per dag. Werk je minder uren per dag dan krijg je een uitkering naar rato.

Ben je net lid geworden of word je lid op het moment van de staking dan krijg je dezelfde uitkering als je collega’s die al langer lid zijn.

Maak je collega’s lid
Jullie werkgever is nog steeds niet onder de indruk van het aantal leden. Laten we zorgen dat ze dat wel worden en maak je collega lid.

En word je geïntimideerd laat het ons weten. Wij gaan het gesprek voor jou aan met de werkgever.

Voor de volledige tekst van de gezamenlijke nieuwsbrief verwijs ik jullie naar de bijlage.

Mede namens het actiecomité,

Nicole Engmann                                             
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 89                              
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl                                                        

Downloads