Hernieuwd eindbod Lantor

Op 21 januari hebben jullie zeer overtuigend ingestemd met acties wanneer jullie werkgever zijn eindbod niet zal aanpassen. Belangrijkste aanpassing is dat de structurele loonsverhoging naar 3 procent gaat dit jaar.

Wij hebben jullie werkgever hiervan op de hoogte gesteld en de tijd gegeven tot 31 januari om 12.00 uur. Jullie werkgever heeft hierop gereageerd en dit heeft geleid tot een informeel overleg op 5 februari. Op basis van dat gesprek heeft jullie werkgever op 7 februari een hernieuwd eindbod neerlegd. Deze treffen jullie als bijlage aan.

Belangrijkste wijzigingen in dit eindbod betreft de looptijd en het loon.

Looptijd wijzigt van 12 naar 21 maanden. Verder biedt de werkgever een loonsverhoging van 2,25 procent per 1 januari 2019 en 2,25 procent per 1 januari 2020. Nog ver verwijderd van de 3 procent die jullie als mandaat aan ons hebben gegeven.

Formeel horen wij dit eindbod aan jullie voor te leggen en dat willen wij doen tijdens een ledenvergadering op donderdag 14 februari om 13.30 uur.

Kun je niet aanwezig zijn dan mag je een machtiging aan de kaderleden (Mees, Martin en Bert) geven.

Wie lid wordt van CNV Vakmensen tussen 1 januari en 1 maart valt onder een collectieve actie. Dit betekent dat wanneer jouw werkgever vervelend tegen jou gaat doen vanwege acties voor een betere cao je hiervoor meteen juridische ondersteuning kunt krijgen. Normaal gesproken is er een wachttijd van 6 maanden.

Enige voorwaarde is dat je wordt gevraagd om een verklaring te tekenen dat je minimaal 1 jaar lid blijft.

Voor de volledige tekst van de gezamenlijke nieuwsbrief verwijs ik jullie naar de bijlage.

Nicole Engmann-van Eijbergen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 19 89
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

Downloads