Eindbod nieuwe cao ViskoTeepak

Jullie hadden het officiële eindbod voor een nieuwe cao van de directie van ViskoTeepak nog van ons tegoed.

Het eindbod

Deze kunnen jullie vinden als bijlage. De belangrijkste zaken in het eindbod van ViskoTeepak zijn: 

  • Looptijd: 1 april 2024 t/m 1 april 2025
  • Loonsverhoging van 3% +25 euro nominaal per maand 
  • Nieuwe reiskostenregeling. 0,23 eurocent per kilometer vanaf minimaal 5 kilometer t/m max 30 kilometer enkele reis
  • Ziektebonus. Als in het cao-jaar het ziekteverzuim daalt onder de 9% dan keert ViskoTeepak een bonus uit van 10.000 euro bruto verdeeld over alle werknemers. 
  • Verwijderen artikel 6.3 uit de huidige cao. Hierin staat dat iemand met een tijdelijk contract na een half jaar in vast dienst moet komen of dat een tijdelijk contract eenmalig en met een maximum van 1 jaar verlengd kan worden.

Wij vinden heel wat van dit voorstel. Wij denken bijvoorbeeld dat je een hoog ziekteverzuim niet oplost door er een zak(je) geld tegenaan te gooien, maar door te kijken naar de structurele oorzaken van ziekteverzuim en die aan te pakken. Ook zijn wij geen fan van een versoepeling van de bescherming van werknemers met een tijdelijk contract. Een vast contract biedt waardering, rust en zekerheid. Helaas denkt jullie werkgever er anders over.

Ledenvergadering

Maar zoals het een goede vakbond betaamt, gaat het om de leden. Dus we zijn dan ook heel benieuwd wat jullie van het eindbod vinden! Kom allen naar de gezamenlijke ledenvergadering van CNV en FNV op vrijdag 5 april 2024 om 14:00 uur in de kantine. We gaan dan het eindbod ter stemming voorleggen. Als het eindbod afgewezen wordt, dan gaan we vragen of jullie bereid zijn actie te voeren en we gaan jullie vragen hierover te stemmen. Het is dan ook heel belangrijk dat er zo veel mogelijk leden naar deze vergadering komen. Hoe meer mensen hoe krachtiger het signaal naar jullie werkgever dat jullie het niet langer pikken! Roep dan ook zo veel mogelijk collega's op om vrijdag 5 april 2024 te komen! 

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.
Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld ViskoTeepak in.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl Samen staan we sterker!

Jan Kampherbeek
Bestuurder CNV
M: 06-51 60 20 22 / j.kampherbeek@cnv.nl

Stijn Duursma
Bestuurder CNV Vakmensen 
M: 06 81 91 95 55 / s.duursma@cnv.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error