Tweede overleg cao onderhandelingen Contractcatering & hospitality

Dinsdag 23 januari 2024 hebben we het tweede overleg gehad in het kader van de cao onderhandelingen. Het was een moeizaam overleg. Dit komt ook omdat er lastige vragen te beantwoorden zijn namelijk:

Wat is de toekomst van deel A (contractcatering) en deel B (hospitality) in de sector-cao? Welke verschillen zijn er tussen deel A en B en hoe kunnen we de communicatie erover verbeteren? Welke loonontwikkeling is passend voor werknemers én werkgevers, ook in relatie tot de recente verhoging van het wettelijk minimum loon? Wat is de betekenis van de net afgesloten horeca-cao voor deel B in de cao? Wat is het langetermijnperspectief voor de sector en de sector-cao? Dit zijn goede maar ook pittige vragen waar we het gezamenlijke antwoord nog (lang) niet op hebben. Met name op loon en de toekomst van deel A & B zijn de verschillen groot.

Het eerder gevraagde overzicht met de verschillen tussen deel A en B uit de cao was gemaakt. We hebben dit doorgenomen en hier en daar ook nog aangevuld. De partijen zijn het met elkaar eens dat de communicatie erover beter kan en ook moet. Dit komt later in het proces nog terug op tafel.

Eerst gaan we in eigen kring overleggen over de vraag hoe een impasse op de grote vragen te voorkomen. Donderdag 1 februari 2024 komen we weer bij elkaar en dan kijken we waar we staan.

RVU

Vakorganisaties en werkgevers hebben besloten om de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) onder voorwaarden te verlengen tot en met 31 december 2025. Hier worden de werknemers en werkgevers in de sector nog verder over geïnformeerd.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik dat graag.

Job Marskamp 
M: +31 6 2390 9865
j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error